Nuffnang

Thursday, November 22, 2012

Bayangan

Assalamualaikum mussalam wahai readers...


aku still ingat lagi mid year time exam.. aku bermimpi tgh jawab soalan chemist SPM.. padahal percubaan SPM pon blum lagi time tu.. Aku mengaku kadang2 mimpi2 aku menunjukkan sesuatu yg akan berlaku pada mase depan.. about couple days b4 SPM aku berdoa pas solat.. minx kat ALLAH berikan aku bayangan tentang peperiksaan yang akan dtg nie.. mase tdo.. aku mimpi tgh jawab soalan sejarah... tanpa diduga time exam SPM sejarah.. ape yg aku jawab time exam same mcm yg aku jawab dlm mimpi.. aku bersyukur sangat2!!  disbbkan tu.. aku pon rajin2lah lagi solat and berdoa byk2 kat Allah.. sekali lagi aku bersyukur sgt2 bile doa aku dimakbulkan.. mase exam addmath, dan agama... ape yg aku jawab (x sume) same mcm yg dlm mimpi aku! betapa gembira aku mase tu! rasa nk jerit!! hihihi.... fizik plak entahlah..aku x mimpi jawab fizik but on that day.... b4 exam start.. aku ade satu firasat nie.. kuat sgt2 mengatakan yg aku kene baca topik sekian2 nie... tut tut time exam.. masuk!!! Alhamdulillah sangat2 aku!!! 3 more days is chemist.. hope ape yg aku mimpi mase mid year about chemist nie jadi kenyataan... amin! amin! amin! allahuakbar!

Saturday, November 17, 2012

The Flavor Of Life

When you say thank you to me,
For some reason it hurts,
Like a magic spell
That doesn't get undone even after the good bye.
A hint of bitterness.
Stuck in the midpoint between friends and lovers,
Like an un-riped fruit dreaming about the day of harvest
Because of being unable to move one more step forward
What's causing this frustration baby?
Sweet talk and tasteless conversations.
It sparks no interest in me
Even when things do not go the way you want
It doesn't mean you've thrown your life away
When asked 'What's wrong?'
I answer 'It's nothing'
The smile then disappears after goodbye
It's unlike me
The more I wish to believe in you,
For some reason it hurts even more
'I like you a lot' instead of 'I love you' sounds more like you
The moment when you suddenly remember the scent of someone you had almost forgotten
I want to be able to openly and honestly cherish the white purity of the falling snow more
A future tender and warmer than a diamond
I want to grasp it, in this limited time we have, I want to spend it with you
The flavor of life...

Things To Do



 So, bwh ni adlah tempat2 yg aku nk pergi.. insyAllah kalau aku ade mase n ade lesen dan kete skali... hhehehe..

  • Pantai - Nak jejalan kat tapi pantai and sambil2 tu nk tgk matahari terbenam... x tau lah pantai kat mane tapi kalau bleh nk yg lautnya bersih jer... 
  • Genting Highlands - thought cost a bit but aku cume nk naik kete kabel.. hihihi..
  • Cameron Highlands - teringin nk jalan2 kat kawasan teh tu.. cantik view dia...
  • Sarawak - o ni menarik.. sejak dulu lagi aku nk sgt2 jejak kaki kat bumi sarawak. entah lah tapi aku suke sgt2 kat sarawak sbb budaya dia.. bahasa dia... :)
  • Gunung Kinabalu, Sabah - hobi aku suke memanjat and aku bercita2 nk daki gunung kinabalu... perlukan cost yg byk... nmpknya bertahun lah baru aku leh daki..
  • Johor - nk jumpe nenek.. dah lame x jumpe dia... rindu plak... hihihi XDdan yea... nak jenjalan kat JB.... penah g sane dulu... cantik!
  • Pulau Langkawi - aku x puas jalan2 kat sini 3 tahun lepas... kali nie kalau pergi aku akan pastikan beli something!
  • Singapura - just nk tau perasaan jejak kaki kat negara orang... 
  • Melaka - nk ke aFamosa Resorts, bercuti with family.. ngee
  • Pulau Perhentian - So do google-ed about it on the internet. Gosh sgt cantik!! mmg nk pegi sgt2! InsyAllah.. heheh XD

Secara keseluruhannya aku nie jenis yg suke menggembara... cume skang nie x sgt sbb aku still study and not affordable yet to all that.. someday the plan will work! mungkin aku buat sume tu seorang diri... nk ajak sape? aiyoo... guess ramai yg bz ngn keje masing... so better pegi sorang diri kan?? hmm... kalau korang (yg kenal aku jer) rasa nk join aku... ayuh! but.. money on your lah yer.. hahahahah XD