Nuffnang

Wednesday, October 23, 2013

Imran Ajmain to Speak at Petrosains Science Festival

Assalamualaikum...

Hello! I was so happy today kalau x kerana Manal! hahah.. thx A LOT for the ticket! event kali nie diadakan di Petrosains, KLCC. Tetamu dia of course lah Imran Ajmain. hahah.. and then ade Celebrity Chef Nik Michael Imran dan sorang lain. kayyy sebenarnya lupe name sorang lagi. event dia dorang bercakap pasal social media network; Facebook, Twitter, Instagram, etc.. Mereka mengetengahkan sbb penggunaan media2 nie amongst of Malaysian. I agreed with them... Imran and Nik said, "what u post on Facebook shows how mature u are.." kannn... bende ni mmg betul, sbb rata2 x kira remaja, dewasa tapi perangai tetap mcm... (paham2lah). they got A LOTS of things yg dikatakan i must say. Those things kite bleh pk dgn akal fikiran kite sendiri... As time goes by, we realize what have we done in past.










 from four of us, Herda yang berani menanyakan soalan. aku mmg x lah, berdenyut2 jantung sbb terasa mcm time kt skolah dulu bile cikgu tny, sume diammmm... hahahaha...







PS: Imran Ajmain, sori x mampu jadi blogger "professional" tapi ini yg mampu tulis. hahahah... but i did learn something about controlling our own life on the media network... that's what I'm trying to do.. btw had a great time. thx!!!

Tuesday, October 22, 2013

Kucing

Don't know what should i put for the title but since this post is about cats so, the title is Kucing lah senang citer. huhu...

takde nk citer sangat pon cume ntah lah one by one kucing aku hilang since aku dah x duk kat rumah sbb currently study at UTM.. ohh knp lah yg comel selalu hilang. kejam! =.=

Aleesya Safiyya

Entry ni semua pasal Aleesya... maklumlah kalau dah geram sgt ngn baby comel ni.ngeeee.. ehehheh..

 Your mom paling suke gambar nie Leesya oii... senyum nampak gusi bukannya gigi tapi tetap comel! heheheh.. 

 Kat Klinik sbb demam..

Pak Cik dia yg buat camnie.. hahahha...



 Kadang2 ter-pk. Pandai budak nie bergaya.. hahahha..






Majlis Akikah & Cukur Jambul Aleesya Safiyya

Assalamualaikum!

On 20th October 2013 Aleesya Safiyya Binti Alhelmi selamat diadakan majlis Akikah & Cukur Jambul.. Leesya, dalam sejarah keluarga.. ni adalah pertama kali majlis Akikah & Cukur Jambul diadakan for any of us; nor your Mak Lang, Mak Ngah or sape2... Keluarga sini dengan keluarga dekat Melaka gembira sangat2.. semuaya disebabkan dengan kehadiran Aleesya dalam keluarga. Especially mak ngn ayah Leesya... dorang happy sangat2..


Ni lah yg sempat and mampu kiteorang sediakan utk majlis nie... agar2. laku kot!!! hehehehh...

 Ni Leesya dengan mak Leesya... muke Leesya memang sebijik macam mak Leesya..
















 tgk nie.. Leesya happy jer... mentang2 lah Majlis tema warna pink. chewah. hehehhe...

Wednesday, October 16, 2013

Semester Break Universiti Teknologi Malaysia International Campus Kuala Lumpur

So it's officially Semester Break. first time life as a university student of Universiti Teknologi Malaysia.. panjang betul tajuk post nie. hahaha lolz.. just wanna attract u guys baca post nie... ok so usually when its semester break, of course go out after a stressful final exam... im one of them.. yaa... alright so where we're gone? To Sunway Pyramid located in Shah Alam... pegi dgn kawan2 from Sabah, Sarawak, Pulau Pinang, Perlis, Kedah. Mainly are chinese... its good to have friends other than your own races... strengthen the bridge.

 At first kiteorang mampu tgk jer orang2 nie main ski.. too many, crowded.

 dari dpn: Miza, Tiffany, Jou, and ahmm other course-mates. sori forgot their names.. huhuhu.. T_T
 At the end they decided to go for a ski since dah x sabar nak main... aku x main, just mampu tgk sbb x reti ahhh.. hahahhaha... next time i'll try.
 But the rest of us jalan2 satu Sunway...



Entry nie simple sangat..hahahaha... most of the time just banyak gelak dengan dorang... especially dalam train, it took ALMOST 2 hours i guess nk sampai KSJ. perghh punya lama...