Nuffnang

Monday, December 30, 2013

Ficelle Boulangerie Patisserie

Assalamualaikum...

Yesterday i went for a breakfast with a friend at Ficelle Boulangerie Patisserie; a pretty French inspired bakery set in the unassuming neighbourhood of Taman Danau Desa  a comfortable surrounding so perfect for a tea break. The restaurant itself really look like it is made only THE ONLY Ficelle Boulangerie Patisserie in the area or somewhere else.



Not to worry having a breakfast, lunch or dinner here because it all made with perfection. 

 Dark Cherry Danish and Almond Cream Cheese Danish

 Some other pastries that you would love to try! 

 Lots of Macarons with different flavours are also available here!

 Blueberry Muffin and Chocolate Muffin

 Macaron Rusk

Craving to eat here? Call +06 3-7983 0211 for more info or here is the address to go there
11-0-12, Jln 3/109 F, Danau Business Centre, Taman Danau Desa, KL, 53300
Opening hour: 8am - 9pm

Sunday, December 29, 2013

Imtiaz Gathering at The Sumbs Cafe, Shah Alam

Assalamualaikum...

"A special gathering with my #imtiaz100 from MY, SG, and ID. Today @TheSumbsCafe Shah Alam. A day to remember!" Setahun berlalu and on 28 December 2013 was the first official Imtiaz gathering... Fans of Imran Ajmain from Malaysia, Singapore, and Indonesia all gather around at The Sumbs Cafe, Shah Alam for this anniversary gathering and also dapat dengar Imran Ajmain nyanyi live for the first time of his 6 out of 7 songs from his new album.. They got Q&A session too! Plus with all the delicious food from The Sumbs especially made for Imtiaz was like whoa! Everyone enjoyed it! Sangat-sangat SukaSucre! The theme was turquoise sebab tu ramai pakai turquoise dalam gambar2 ni.


Yang sampai awal.. hihihi... setia menunggu member yang lain! XD
Dari kiri: Syamsir, Innerviena, Rudy, Fara, Amal, Manal, Duratul Ain, and Haziyah... 



 Big size live Instagram special for Imtiaz! Thanks to Zairi Aziz for the cut-out!



A surprise from Imran Ajmain and Fadzley Yaakob. Dessert for imtiaz! Everyone was terliur and surprised. You know what was the first word that came out from our mouth? "Wahhhhhhhhhhh...." haha.. by the way the food mmg sangat sedap! Thx The Sumbs and Dr Fazley Yaakob!



We all have around 4 to 5 hours jer gathering ni... it's quite best lah sbb other than just a fan meeting, imtiaz jugak buatkan semua ibarat family... yang jauh dan dekat dirapatkan. Kenal satu sama lain... you know ikatan silaturahim. Cumanya aku ni susah betul nak bukak mulut arghh... =00=" haish. Alright xmoh citer aku jer hmm finally sesi bergambar bermula.. hehehe camera sana sini! so here's my work. Candid and formal. PS: Sorry kalau gambar x cantik ke ape ke but really it look nice cuz you get to see the happiness yg ada dalam gambar.. how it does it feels to be a member of imtiaz.. sangat happy! These last 4 picture mmg sengaja besarkan.. biar semua puas menatap gambar masing2. hihihihi.. 







Sunday, December 22, 2013

Tempatan Festival Dataran Merdeka

Assalamualaikum...

I just could not stop blogging am I? hihi... well i can't. One of the thing that i could spend my leisure time when I feeling like don't have work to do but actually I have work(s) to do but I could be wrong. wait what?? ok lupakan. Alright so Tempatan Festival is about charity/donation menjual sambil menderma lah katakan... bertujuan membantu mangsa2 banjir kat Malaysia ni..

Ceh ceh...

 Obviously she is not from Malaysia but her voice that attracted me to watch her. Suara dia sedap and unik! 












Sangat suka dengan karya dorang ni..terbaik!!!

Photoshoot At Tugu Negara

Assalamualaikum....

─────────────────────────▄▀█▀█▀▄
────────────────────────▀▀▀▀▀▀▀▀▀
─────────█──────────────▄─░░░░░▄
─▄─█────▐▌▌───█──▄─▄───▐▌▌░░░░░▌▌
▐█▐▐▌█▌▌█▌█▌▄█▐▌▐█▐▐▌█▌█▌█░░░░░▌▌
█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█
█░█░░░█ █▀▀ █░░ █▀▀ █▀▀█ █▀▄▀█ █▀▀ ░█
█░█▄█▄█ █▀▀ █░░ █░░ █░░█ █░▀░█ █▀▀ ░█
█░░▀░▀░ ▀▀▀ ▀▀▀ ▀▀▀ ▀▀▀▀ ▀░░░▀ ▀▀▀ ░█
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Ceh beria-ia jer tajuk Photoshoot kan! hahha.. xdelah, aku saje ke Tugu Negara sebab nak amek gambar.. dah lama x pegang DSLR and sambil tu nak asah bakat photographing ni skali... tapi macam sama jer? hehehe... Hasilnya x banyak sebab kamera bleh plak buat hal... T_T






Ambassador Gathering Kuala Lumpur Convention Centre

Assalamualaikum...

Memandangkan 2013 dah nak abis, agak banyak peristiwa yang menarik yang berlaku... Baru2 ni kat tempat keje ade Staff Party (Ambassador Gathering). Memang tiap tahun dorang buat cumanya ni first time aku dapat pergi... hihihi... sangat2 best! Kalau x kerja kat sini dulu ntah apalah kerja aku nak cari.. so i really REALLY thx sgt2 kat Chef Sanjay sebab bagi kerja kat Convex ni.. dan terima kasih kat semua staff Western. oh tidak kalau dorang baca ni genti tergelak2 dorang. damn =.="   Alright so I am so excited about this event and uhmm shall we start?  XD


You know what most people would say about event macam ini? "Wahhh tengok makanan dia!" But since kiteorang kerja dapur and dah biasa.. so biasa jer lah. haha... #mohonjanganterasa Lasagna yang chef Sam buat tu lah yg aku paling aku suka. sedap... XD

 Ye aku tau korang nak merasa gak kek2 macam ni.. haha lek r aku x sempat nak merasa... dah lah feberet! T_T

Tapi yang ini sempat aku merasa! dia punya sedap macam  ni haa.. hahha... 

 Western Kitchen.... Yang pakai apron tu Chef Sam dan sorang lagi tu Chef Kamarul. 


Dua gambar atas ni budak2 pastry... ceh ceh aku bangga plak ngn gambar ni sbb nampak cool dengan lighting nya tu... XD

Mind the foods on the table. Mengiur plak korang. hahaha... XD 


 Pastry Kitchen's staff.

 Chinese, Cafe, Malay dan... ttibe dak catering ade skali. Haha lantaklah... asalkan staff. 

Kak Ira asal dowhhh.... btw gambar dia paling banyak daripada semua orang termasuk aku. haha penuh! takkan aku masuk kat sini abis sat lagi dia marah cheq! lol.

Pemenang cabutan bertuah: Maza (Butcher) hoho tahniah! rugi aku datang lambat, x sempat amek nombor cabutan bertuah. Bertuah betul.

 Pemenang cabutan bertuah: Kevin (Western)

 Best Male Dress Winner. ok xtau nama dia. ahaks!

For the Best Female Dress terdapat keputusan yang seri antara dua orang... Kak Ton dan sorang lagi xtau nama... so bawah2 ni gambar dorang kene buat modeling. Sorry for the blurry pictures, I was in hurry and didn't have time to adjust the shutter. Damn it. Btw dorang ni posing and pandang kat camera aku. Haha dah macam aku ni photograper model plak. gitu.... Meh tgk!






Akhirnya Kak Ton yang menang lepas dapat banyak sorakan/undian dari semua staff yang ada kat sana mase tu... 

 Saje2 k bergambar. hahaha...


Termenung jauh Chef!!! Sebenarnya ada banyak lagi tapi yang tu semua x patut diupload kat blog aku ni.. hahahah kang korang gelak macam...... LOL. sambung tgk kat Facebook aku k! www.facebook.com/kyrelrosli