Nuffnang

Tuesday, March 25, 2014

Black Canyon Coffee

Assalamualaikum...

Hai!! so cuti baru jer mula and it's just the beginning... Ke sana ke sini aku kali ni.. and where have i been? To the Black Canyon Coffee located inside the Alamanda Shopping Centre! Thanks a lot to Wan ( a friend of mine), sebab bawak aku datang sini.. hihihihi.... alright kiteorang curious rasa makanan kat sini and it's quite a number in customers jugaklah yang makan kat sini...


 I ordered Watermelon Fruit Juice. Harga dia RM7.50... sedap jugaklah air ni, dia x terlalu manis dan x tawar...
 Makan pula aku order Spicy Chicken Tom Yum, harga dia RM10.90 Memang patut dia namakan ni Spicy sebab rasa dia memang betul spicy... banyak pula tu and the side dish is Steamed Rice, harga dia RM1.90 Nampak jer sikit tapi dah memadai sebenarnya... memang kenalah Sup Tom Yum ni dengan Nasi... berpeluh aku makan sebab pedas.. haha...


Wan pula order Special Seafood with Chicken Spagetti, harga dia RM11.90 Okay aku ni x boleh makan seafood tapi disebabkan rasa ingin tau makanan ni aku try lah... not bad lah kalau korang jenis suka makanan seafood ni.. you should try this!

And lastly Chicken Wings with Thai Sauce, harga dia RM10.90 Sos Thai dia memang sedap. Dia tak pedas tapi manis dan pekat. Sesuai dimakan dengan Chicken Wings ni.. Ayam yang dimasak ni dimasak dengan sempurna dan tidak mentah. I couldn't stop licking my fingers... Harga-harga makanan dan minuman kat sini memang berpatutan dan bersesuaian lah dengan rasa dan citarasa bagi yang suke makan ni.. haha... Tempat dia pon cantik, kite boleh pilih nak makan di dalam ataupun di luar... 




PS: both inside and outside view are so beautiful!

For more information about this Black Canyon Coffee just go to http://www.blackcanyoncoffee.com/

Terserempak Cikgu Sekolah Lama

Assalamualaikum..

Terserempak ngn Cikgu Raihan petang tadi... bekas Cikgu aku masa form 2 or form 3 tak silap... ajar KHB and then ajar Engineering Drawing masa form 5... so proud dia recognize aku lagi.. ceh one of her best students lah katakan.. borak-borak jap and tny lah awat jauh sangat dari btho.. rupanya dia dah 2 tahun kerja kementerian.. cepatnya masa berlalu? haha.. dia pon terkejut and x sangka gak aku dapat masuk UTM... dia ada tny pasal pelajaran aku camner and pointer aku berapa sem lepas.. aku cakap pointer dulu agak teruk.... sangat lemah kat coding.. then dia kata "oh itulah... coding ni mencabar gak..  kite kene blaja betul2 nak dapatkan markah yang bagus" lebih kurang lah.. aku x ingat sangat.. haha tapi serius x tipu.. itu lah maksud dia... aku balas balik, aku cakap yang aku dah blaja dari kesilapan dan sekarang aku dah boleh catch-up bende-bende alah ni... dia pon balas lagi.. "oh biasa lah kan awak ni jenis slow-slow mule-mule then baru up lepas tu.. baguslah *sambil buat movement dengan tangan kanan dia dari bawah ke atas.." haha... she is one of the teachers yang tau macam mana strategi aku untuk berjaya dalam hidup dengan belajar dari kesilapan dan pengalaman... terima kasih cikgu!! sy takkan lupakan jasa baik cikgu selama ni dan terima kasih beri markah tinggi kat sy masa sekolah dulu!!!

Saturday, March 15, 2014

Malaysia Airlines MH370

Assalamualaikum...

As far as know the world now been searching all over the place about the missing airplane of Malaysia Airlines MH370. And as far as we concern, where actually do the airplane gone? None of us have the exact explanations about it even the experts. The more we spread the rumors the more feeble we believe the news on the television, radios newspapers and such. And as a Malaysian, the story about "bomoh" really made me embarrassed to those who are involved in this matter. People should stop talking about it and more focus about the missing airplane not some stupid bomoh doing his stupid spiritual things. That is obviously absolutely against Muslim religion. 

Malaysia Airlines reiterates that they will continue to give they're full support in cooperating with the search and rescue mission which is coordinated by the Department of Civil Aviation Malaysia (DCA) under the purview of the Ministry of Transport, Malaysia. Malaysia Airlines is fully aware of the on-going media speculations and they have nothing further to add to the information they have already provided. Malaysia Airline primary focus at this point in time is to care for the families of the passengers and crew of MH370. This means providing them with timely information, travel facilities, accommodation, meals, medical and emotional support. Malaysia Airline will continue to provide regular updates to the general public via the media and website on all matters affecting MH370.

For media inquiries, please contact +603 8777 5698 / +603 8787 1276。

Contact Information
You may contact this number for query:

Malaysia: +603 7884 1234
Beijing    : +8610 6437 6249


For the passenger manifest of MH370, click here.