Nuffnang

Friday, October 24, 2014

Imran Ajmain Live at El Negra Deli & Studio

Assalamualaikum!

Ya Allah, lama betul aku nak update entry ni... hahaha.. sorry guys. Ok lah so kali ni apa citer? haa.. kali ni kiteorang ke Ipoh pulak untuk showcase Imran Ajmain bersempena dengan #SetulusKasihTour nya tu. hehehe... macam2 terjadi, dan terasa macam kiteorang pon nak tour jugak so jadi lah #Imtiaz4IATour ni. Let's start from the beginning shall we? (ok potong sikit lah). Just nak remind, ini bukan blog reporter gosip2 pasal artis or pape yang berkaitan dengannya, this is my personnel blog; a blog where i wrote the stories of my life. We'll never know how far we will go in this world. Haters go away. hahahah.. lol.


Ad! Imran Ajmain! Maaf, x pro ah pakai Photoshop ni, but this AT LEAST i can do nak masukkan kite semua... Nas, Ucop, sorry.. xde gambar korang dalam ni.. T_T

You know masa on the way ke Ipoh, dalam kereta x lekang dek suara dorang ni.. aku fokus diam jer, Ooh! almost forgot, masing2 flashback MV Imran Ajmain - Jika Engkau Pergi tu, part yang dia marah, semua kagum dan x sangka dia berlakon camtu. But that was the first and last time dia berlakon camtu. Teringin jugak tgk dia berlakon lagi dalam MV yg lain or drama ker. wah wah... haha.. Anugerah ABPH nanti!
 
 
 Imran Ajmain - Jika Engkau Pergi (Music Video)

 Sebelum bertolak kiteorang nampak kat IA nya ig yg dia tgh makan Nasi Vanggey ke apa eh? Nasi Ganja lah kot nama dia? and so kiteorang pon p cuba merasa but malangnya kiteorang orang terakhir yang sampai kat Restoran Yong Suan, Nasi Kandar Ayam Merah ni. nasib baik ayam nya masih ada, sayur semua habis. Ini jer lah yang sempat dilapah. hahaha. boleh tahan lah Nasi Ganja ni.


 nak di ceritanya, lebih kurang 3-4 jam sebelum showcase, kiteorang jenjalan satu Ipoh and end up (oh tak ended-up lagi) kat Kellie's Castle ni. Dorang kata, DORANG lah.. cerita tempat ni berhantu... malam2 kat sini dorang ada jugak buat macam Rumah Hantu. Katanya.. hahaha.. bayaran nya sorang RM5 x silap, Kak Inn masuk tapi x masuk dalam, x berani katanya and nak rehat sebab penat bawak kete jauh dari KL. So, aku, Ad, Manal, Haziyah meluru masuk terlampau excited punya. Posing sakan sana sini. Eh? 

 If you see in this photo, Istana ini masih lagi dalam pembinaan tapi x siap disebabkan kematian mengejut Kellie pada tahun 1926. Istana ni jugak ada beberapa bilik tersembunyi dan terowong rahsia bawah tanah, which Manal and me dah pergi menjelajah masuk ke dalam. hahaha... 

 Gambar ni diambil masa kiteorang naik kat tingkat atas (bumbung bangunan istana ni). Menghadap ke arah hutan dan Gunung? Keliling tempat ni memang hijau jer pemandangan. 

 [requested by haziyah] Shot paling best kiteorang. Thanks Ad tolong amekkan. 


Ni Manal. Ye Milo lalalalalalalalla.

Next destination kiteorang ke (lupa nama jalan) tempat yg ada lukisan di dinding. Tempat ni berdekatan dengan Plan B restaurant.



 Teruknya aku edit! sorry Kak Inn n Ad, korang gelap pulak. hehehe.. Since a couple hours nak start showcase tu, kiteorang jalan2 lah dulu kan since dari jauh datang.. Dalam kereta banyak benda berborak ni! (dorang lah, aku ni diam dari Ampang Point x bercakap.) hehehe.. Timbul lah hasrat semua kononyan nak travel, so jadi lah #Imtiaz4IATour jugak. Tunggu next time ye kite buat lagi camni! Best sangat..



Ini kerja Haziyah. XD 


Haziyah, Kak Inn, Manal, Ad... kiteorang semua akan bersama2 ada tiap kali nak ke showcase / supporting whatever Imran Ajmain buat. part of Imtiaz member kan, so somebody kene active! (aku diam jer selalu). kalau sorang atau dua orang x dapat pergi, memang kite semua x pergi, hahaha... Oh lupa, now MamaHanita (panggil dia Mama) dan Syazwan (Wan) pon mula join dah.. mari mari! hahaha, seriously kecoh betul semua tapi aku dapat luangkan masa dengan orang dengan rasa gembira sangat. happy jer. walaupun DIAM! DIAM!!! hahahahhaah.. astaga, bila aku berani nak berleter dengan dorang ni?? (ketawa sinis)

Before showcase start and kiteorang orang pertama sampai. Aku suruh Manal duk atas tu acting dia tgh perform. Hahahah.. ni kalau dorang nampak habis lah.



Ni Ucop! sapa kenal Classmates kenal lah dia... Ucop pemain gitar untuk Imran Ajmain. First time nampak dia masa kat Imran Ajmain Satay Date. ooh, yang itu pon x update lagi. haha. busy nya aku! banyak entry terlepas pandang.



Imran Ajmain perform live acoustic version of his lagu lama and baru and some other songs from other singers like Dato' Siti Nurhaliza - Pastikan. Version live kesemua lagu memang sedap dinyanyikan! Always supporting your career form all of us Imran! @imtiaz4IA


Imran Ajmain - Menimbang Rasa (Live Acoustic)

Click here to watch Imran Ajmain - Pastikan (Live Acoustic Cover at El Negra Deli) 
Click here to watch Imran Ajmain - Indah (Lyric Video)



Untuk mendengar lagu-lagu penuh daripada album terbaru Imran Ajmain sila layari: Spotify | 
                    Imran Ajmain - Punca & Tindakan
                    Imran Ajmain - Dengan Secara Kebetulan

Subscribe and follow Imran Ajmain on: Twitter | Facebook | Instagram | Google+ | Youtube