Nuffnang

Monday, December 29, 2014

Magnum Cafe - Mid Valley, Kuala Lumpur, Malaysia

Assalamualaikum!

Hi! Have you been to Magnum Cafe? Kat Malaysia ada 2 branch. First kat Mid Valley on 3rd floor sama level dengan GSC Cinemas yang aku pergi ni and second dekat IOI City Mall, Putrajaya (x pernah pergi lagi). What happen to Kyrel? Kecoh nyerr. hahaha... Thanks to Amin Jamean sebab bawak ke sini.

First floor. Second floor x pergi lagi sebab errr.. haha.. next time aku akan pergi bahagian atas pulak. Sebab second floor dia lagi luxurious daripada first floor. First Floor cuma bahagian ice cream + mineral water that will cost you just RM9.90! Ya i know, ingat berbelas ringgit kan? Not bad.
He is Amin Jamean the guy from Amin Jamean's Favourite Food and also my friend. Dia ni lah yang bawak aku datang sini. He is good at singing. Click here to watch dia menyanyi! Sedap suara dia.

Aku nampak berisi dowh... no wonder lah bila lama x jumpa kawan2 dorang kata aku dah naik berat badan. agak r, dulu tulang pipi aku leh nampak bentuk dia. skang macam tembam SIKIT. SIKIT jer k. hahaha..


Antara toppings untuk Magnum is Pretzel. 

and  Blackcurrant Pastilles. You only allowed to pick 3 toppings. So, choose wisely! kalau nak decoration terbaik lah.

 This is mine Vanilla Magnum Ice Cream Deep-Coated in Dark Chocolate Topped with Crushed Oreo Cookies, Mini White Marshmallows, and Crushed Almond and Drizzled with a White Chocolate on top and Garnished with Magnum Coin. Haa tu dia.. panjang description! So as you choosing your 3 favorite toppings, and flavors. This Ice Cream only cost you RM9.90! That means you can choose any flavors I mean any types of toppings and ice cream flavors with the same price! HOW COOL IS THAT?

 First bite always made you thinks like you doing a TV Commercial. hahah.. lagi2 kalau ice cream yg decoration dia wow and best nyer bila makan feeling sgt kan! hahaha..



Amin Jamean pulak (tarik nafas dalam2 sebelum sebut) Vanilla Magnum Ice Cream Deep-Coated in Dark Chocolate Topped with Caramelized Rose Petals, Mini-Tiny White and Dark Chocolate Pearls, and Crushed Oreo Cookies and Drizzled with a White Chocolate on top and Garnished with a Magnum Coin.

This is the video that I made in case if any of you tertanya how does it feels bila pergi Magnum Cafe and di sebalik "tabir" cara2 Make My Magnum ni. haa.. Dah tgk, dah ngidam. Jangan lupa pergi! And just a reminder that on second floor (which i mentioned earlier in this post) is a must pergi bila korang datang sini. sediakan duit lebih dan bawak camera lah ye! haha.. Enjoy!


M A G N U M   C A F E   A D D R E S S
Magnum Cafe Kuala Lumpur,
T-023, 3rd Floor (same wing as GSC Cinemas),
Mid Valley Megamall.

Business Hours: Sunday to Thursday - 10 a.m. to 10 p.m.
 Friday to Saturday - 10 a.m. to 12 a.m. (Last call at 11.30 p.m.)


Tuesday, December 16, 2014

Amin Jamean's Favourite Food

Assalamualaikum!

Haa? Siapa lah mamat ni? Amin? Amin mana? cehhh.. poyo. ok kali ni nk cerita pasal seorang blogger yang aku kenal. Nama dia Amin Jamean.. Retis ni.. jangan main2... hihihhi... Aku follow dia disebabkan blog dia mmg pasal makanan. yela, sapa x suka kan kt makanan? Dia dah lama x active blog, and for now ni entry ni antara cara aku nk naikkan semangat dia balik sambung blog dia.. come one bro, Instagram penuh ngn travel and foods! Update lah dalam blog pula... Blog dia antara blog2 yang aku suka dan aku follow lah compare blog2 orang lain. So, korang pun follow lah si Amin Jamean k! (ehem-ehem), follow and promote lah jugak blog aku ni.. ---> Kyrel Rosli <--- Aku ngn Amin ni akan cuba untuk contact anytime bila kiteorang jumpa tmpt makan yg baik punya. Do follow us ya nak tau apa blogger-blogger ni buat? haha..

Pssst.. Kalau ada cadangan tempat2 yang sedap makanannya untuk dijamu selera or travel or pape. Do contact me ya! and korang pon leh sama2 join!

Tuesday, December 2, 2014

Suria JUS: Imran Ajmain - Konsert Amal Setulus Kasih At Marsiling Community Club, Singapore


Assalamualaikum!

hi! haha.. lama x update. Dengar citer kecoh eh korang? hahah... hmm apa yg kecohnya? mereka-mereka yang paham jer kot tau.  Cannot story here lah.. nanti x pasal2 kene dush! ok lah, pada 15 November lepas Imran Ajmain dengan jayanya menjalankan Konsert Amal Setulus Kasih yang bertujuan mempromosikan album terbaru nya iaitu Setulus Kasih disamping beramal di Marsiling Community Club in Singapore. The show berlangsung selama 90 minit and mendapat liputan dalam JUS di Suria, Mediacorp. Yang tak sempat tengok liputan Din NorRahim bersama Imran Ajmain tu... Boleh lah tengok video yang aku dah upload ni..

(sumber from Mediacorp: Suria - JUS)