Nuffnang

Tuesday, June 30, 2015

Presentation : I N S T A G R A M [Multimedia Application Development]

Asssalamualaikum!

Hi! wahhh gituwww. Busy bah saya lately. Okay lah so what's for today post? Nak citer pasal betapa happy aku bila dapat godek Microsoft Powerpoint 2013. So sekarang ni aku tgh last semester kat University Technology Malaysia, Kuala Lumpur and I've been busting to get my projects done. So here one of it lah. I did a review about attractive interface and i chose Instagram. But why? uhmm.. because that's everyone favorite...? daaa. haha..okay, so I'm good at using Microsoft Office Word (any years version) so you guys can ask me if you guys ever need a favor aite! I'll try to master at using Powerpoint so that i could teach yall on how to use, design and such. Anything just tanya aku. boleh bah..

This template are already in Microsoft Powerpoint. I downloaded and installed it to my computer and then i just change the title, a description and put a picture. You guys can have any types of template or design via "Suggested Searches" as shown in "New" tab. Choose any then download and install to your PC. I chose this because of the design and color seems quite match with the Instagram logo. And because i love chocolate. omg have you tried making your own Nutella Banana Ice Cream Sandwich with Crushed Cashews and Peanuts on Top? I am sooo in love with it! 

As for the content, this is the template and what I have filled with information about Instagram. I set the picture to 3D with Shadow mode by choosing Preset 5 at the Picture Effects button on the FORMAT tab. You must click on the picture first before you can see the FORMAT tab.

I did a web-based application, so you won't see anything about phones here. I set all the pictures to 3D mode as i mentioned earlier.

Instagram is not a strange application to all of us. I bet all of you know and have at least Instagram account right. So follow me! hehe... --> Kyrel Rosli

Ni Instagram aku.. Haha.. saja nk tunjuk interface camner. cewah yee yee jer. eh meh follow k! @kyrelrosli


Monday, June 29, 2015

Iftar di Rumah Innerviena | Datin Mary Zain #TeamNenas

Assalamualaikum!

Hi semua! haaa... sedar x sedar kita dah masuk bulan puasa kan! So! Aku dengan happy dan bersemangatnya nk ceritakan pasal iftar with kawan2 aku... kiteorang berbuka kat rumah Innerviena kat Batu 14 Hulu Langat. Selama lebih kurang 4 tahun kiteorang kenal. Ini lah first time ever kiteorang iftar sama2... hahah.. And it was an awesome iftar okay! Hahaha..


 So 27hb June yang lepas merupakan puasa yang ke-11 and kiteorang decided to iftar bersama-sama kat rumah Kak Inn. Azie dh ada sehari awal sebab tolong Kak Inn siapkan order Tart Sado.. eh salah.. Tart Nenas nyer tu sebab order x henti2 masuk kan and then she had to close order sebab terlalu banyak dia nk siapkan in a short time so Azie was there helping here with her Tart Nenas. Sorry Kak Inn sy datang lambat! Ada hal sikit kat tempat kerja. hihihi.. Juadah prepared by Mak Kak Inn and it was super awesome and delicious! She cooked Nasi Lemak, and Ayam Rendang for iftar. And as for the side dish, aku, Ad, Ecah, Tini, Lydia beli kuih2 kat bazaar and it was banyak sangat! Hhahaha.. dah macam menu buffet plak tgk. Lydia made her Caramel Pudding. Sedap!


 Haaaa ni lah hasil Tart Nenas! Banyak kan?! Nak ke? eh sorry, semua dah ditempah dan order pun ditutup BUAT MASA SEKARANG. Tart Nenas dia memang sedap! Sampaikan orang membelinyer dah nak habis dah makan. Padahal raya pun belum, hahhaha.. eh. Follow Innerviena on Instagram for more updates okay!

After iftar we all duduk lah borak sakan.. itu ini and then Kak Inn punya mak offer to all of us her free novel. Sbb x baca and sebab banyak.. We sat in the "Perpustakaan Negara" lama jugak lah.. berpeluh aku. hahahha.. I got one book only. Harapnya baca lah. lol








The drum set that Ali Imran used for his practice. Selalu nampak kat Instagram and Facebook jer.. haaa kali ni dapat main depan2.. hahha cewahh! acah2 jer k! Aku x pandai. Bunyi tong tong cang tong tong cang yang keluar. haha.



 She asked me for a picture and so instead of taking photo i recorded her trying to play and pose for a photo. And ended up laughing sbb x menjadi. hahahha satu rumah gelak! You can watch the video here.








We were thinking about Raya meeting plak.. haaaa nak tau apa plak citer nyer? Stay tuned okay! Subscribe my blog for more! hehee..

Thursday, June 18, 2015

Imran Ajmain #SetulusKasihTour Talent Lounge, Empire Damansara

Assalamualaikum!

Hi semua! Ya Allah lamanya aku x update blog aku ni.. Rasa macam nak tukar design lah. Any ideas x? Tema "Adventurous"... kalau korang ada idea, boleh lah komen or terus email me at kyrelrosli@yahoo.com.my okay?! So tanpa buang masa lagi aku nak update pasal artis lelaki kelahiran Singapura ni ha.. Sapa? Of course Imran Ajmain lah kalau kan hehehe... After album launch baru nya "Setulus Kasih", Imran bersengkang mata menjayakan #SetulusKasihTour nyer sejak 3 bulan yang lepas sehingga lah sebelum bermulanya Bulan Ramadhon ini (cewahhh Ramadhon ye!). It was a successful show tour bagi diri aku sendiri sebab kali ni dia berikan pendekatan yang berbeza daripada show2 dia yang terdahulu.. Pendekatan yang macam mana eh? Jom kita tengok gambar. Yeay!

The show approximately last for almost 3 hours and it was a fantastic one! Imran started with his first album and cover songs from other artist such as "Di Pintu Syurga by Dayang Nurfaizah" to his new single album "Setulus Kasih". 

C L A S S M A T E S as leaded by lead singer (Taufiq Bani) also performed at the show.



 Masa ni kiteorang awal sangat sampai and as we were heading to the Empire Damansara building for a quick snack, i asked them all to sit or stand do whatever post to be kept as a group photo and x sangka macam "wahhh not bad lah this photo!" hahaha... tapi tu lah, ada 2 orang suka pejam mata and aku jenis yg suka amek gambar sekali dua jer. x banyak shot. memang melepas lah citer kan. hahhaa..







 Pentas show kat Talent Lounge.



I love this photo sebab warna merah yang sangat kene dengan keadaan tempat and thanks to them sebab sarankan pakai baju warna merah. Nak sedondon katanya. (Photo from Imran Ajmain's Instagram)




 Show ni diselang-seli (k xde lah satu lagu then mv plak tapi few songs that baru mv) dengan Music Videos dari lagu2 Imran sendiri yang dah lama sebenarnya disimpan dalam almarinya yang tunggu masa untuk ditayangkan. Antara MV terbaru yang ditayangkan masa show tu adalah Hanya Menari, Compromise, dan Ghaibmu. 





This show really (i mean seriously really really bagus!) bagus sebab Imran finally bangun and come close to all the audience yang hadir and also gave them a chance to sang with him. In the picture was Fatini Zulqanen with Imran Ajmain nyanyi lagu Radio (one of my fav song!). She was the bravest among us all. haha terbaikk dowh Tini! Aku respect ko!










 Le Group Photo! macam biasa lah part candid semua kemain. hahahhaa.

 Not to mention juga on that night a special guest Dato' Fazley Yaakob datang menyanyikan lagu raya terbarunya Ku Mohon Maaf Sayang! The story behind this song gave me and everyone in the room a goosebumps! Seram lah jugak. siot.



For more updates about Imran Ajmain please follow him for more updates. Psst! Dia nak keluarkan lagu raya so nantikan ya! ;)