Nuffnang

Thursday, July 30, 2015

The Rosli's Go Raya

Assalamualaikum!

Haaaa... busy sikit sejak dua menjak ni.. Sebulan kita berpuasa and i bet semua orang x sabar nk beraya pulak kan. Based on my observations raya kali ni definitely lain giler dari raya tahun2 lepas. Paling ketara dari segi fashion lah, sbb mostly sekarang berpakaian jubah instead of baju melayu as their baju raya. Tapi it cost a lot for that fashion... k lah, Hari Raya tahun ni aku n family beraya katner pulak? Haaa... alang2 kakak pertama kiteorang yg dah berkahwin yang duduk kt Melaka tu ada sana, kiteorang satu family beraya kat Melaka lah. Actually Kampung kiteorang kat Pontian, Johor tapi sebab arwah nenek meninggal bulan 2 yang lepas x silap, kiteorang x balik and as a respect to my mom sbb dia xnk bersedih. I can see her tearing but she hide it. Korang paham2 lah ye.. :)

 Ni actually gambar pertama kiteorang satu keluarga.. sebelum ni x pernah2 pun. Thanks to kawan aku, Shahrul sbb bagi pinjam Nikon dia.. jasamu kukenang! Dalam gambar dari kiri aku (anak ke-6), Nana (anak ke-2) Udin (anak ke-5), Nurul (anak ke-3) Abah, Mama, Izyan (anak pertama), Kyrol (anak ke-4), Ida (anak ke-7), and yang kecik molek tengah2 tu anak kakak pertama aku nama dia Aleesya Safiyya, umur dia 2 tahun 3 bulan dah sekarang.

 Dia ni pandai posing utk bergambar






 Masa puasa hari tu, mak dia bagitau ttibe si Aleesya ni merengek minx tudung, and sampai sekarang whenever she asked for a tudung, her mom would give her. Dia leh pakai sendiri and tanggalkan sendiri.

 I told you that she is good at posing for a photo right? Haaa ni antaranyer. Ayu sangat! hahaha..

 Hijabster ni.. jangan main2! hahaha..

 Our second day, kiteorang actually go for a trip tau.. not like other family yang sambut raya. This year kiteorang buat kelainan sikit. I told my mom about Pantai Klebang, tempat yang semua sekeliling dia pasir jer.. cantik macam tempat kat Goa or Sahara tu, and masa kat Melaka everyone nk ke sana. It was our first time ke sana and nasib baik cuaca masa tu cantik! Dah nk maghrib masa tu.. 





 Anak ngn mak muka sama. Copy paste!!! 




 




 







This is my last and my only younger sister. Dia sekarang semester 1 Diploma in Fashion Design kat UiTM Sri Iskandar.... Gambar ni kira utk assignment dia lah.. katanya kene buat macam kulit majalah, ceh! hahaha..

 Muka aku x hensem dowh.. tolong ah abaikan. hahaha! :P


 Haaaa amek! Singlet aku kasi.. actually nk tunjuk singlet tu matching plak ngn tali pinggang, seluar and kasut aku. hihihi.. XD





 Last day kiteorang, masa ni pagi lagi baru pas hujan. I insist ajak adik beradik g ladang kat belakang for a photoshoot. yelah sbb semua dah pakai cantik2 kan.. xkan nk duk rumah jer tunggu nk gerak.

 Cewah rambut dia! Dia pk ni iklan Sunsilk ke? hahaha..






Haaa tgk lah tu si kenit. kemain dowh!! KE-MAINNNN!!!! hahahahahah... posing dia mcm *when you're famous and walking down the street with your new haircut






 Haaa ini satu lagi, masa ni kat Ladang Pokok Kelapa Sawit. tgk lah dia posing. Kemain!!! OMG. hahhaa.. bleh lah jadi model iklan nanti. lol

 Maafkan pak cik ye Aleesya, Pak Cik sengaja merahkan bibir tu. hahaha..

 

 Abah dengan kawan sekolah lama dia..


 Lepas beraya rumah kawan abah kiteorang ke Pantai Balak



 Dia sendiri minx phone aku nk selfie k! haaaa... 







 Orang pompuan camnie ler.. haih hahahah...















 Obviously semua x ready! 






 Abah n mama




She remain calm until kiteorang nk balik.. dia nangis. alahai sedih hati tgk.. nanti ada masa Pak Cik jumpa Echa lagi ya! Muah!!! #LoveFamily XD