Nuffnang

Thursday, December 17, 2015

Skytrex, Shah Alam

Assalamualaikum...

Rasanya Skytrex semua orang dah tau kan... ada yang kat Shah Alam, Pulau Pinang, Melaka and satu lagi lupa kat mana. Tapi yang biasa orang tau kat Shah Alam lah dekat Taman Botani sebab situ jer lah yang paling dekat dengan semua orang yang duduk KL ni. hue hue hue.... Okay so nak citer sebenarnya aku pon dah pergi lah jugak situ. It's monsoon season here in Malaysia and almost everyday (boleh katakan everyday) jugak lah hujan and maybe salah kiteorang jugak sebab masa pergi tu rupanya hujan siaaaa... perghhh beria giler semua orang gigih nak datang dengan kelam kabut sampai ada yg sesat (Afiq ah ni salah). K fine terus skip citer, pape pon nak citer what happened kat situ masa kiteorang pergi walaupun hujan lebat kat situ. 

To go here korang kene datang sendiri of coz lah naik kereta sendiri tapi kalau nak pergi x berapa sangat sesuai pergi seorang or berdua. My suggestions korang kene pergi in a group sebab yelah ini kan aktiviti outdoor and of coz korang nak have mesti lah kene beramai-ramai. Cost? well Skytrex ni ada 3 level. nak senang paham ada Beginner (low), Medium, and Higher Level (Extreme). Mcm kiteorang, kiteorang amek extreme sebab feel dia lagi best heheheh... For adult RM55 per pax and if you have no gloves you should add RM5 so total RM60. Nak jimat bawak gloves sendiri lah. RM5 jer pon. kemon lah. Hehehe... Ah yes sebulan masuk ke Taman Botani korang kene bayar RM3 for the parking lah and then another RM3 untuk masuk ke dalam so kira balik total2 semua dalam RM66. I don't know if it murah pada korang but as for it is worth it like. Ah baby I'm worth it. Eh hahahaha dah lah! Sambung citer balik.

Before start you activity korang akan naik bus ke tempat pendaftaran apa ntah nama nyer by bus. Jalan kaki? Sila lah jalan kaki 3km jauh tu. Serious weh naik bus lagi best! Rasa mcm jalan kat Jurassic Park pon ada. Hahahaha sebab dia dalam hutan kan. Bas mmg dorang sediakan so korang naik dari pintu utama and then they'll drop you off at the main gate. Kat sini ada macam gift or baju or pape lah kalau korang nak beli. Agak affordable jugak lah. (Aku x beli sebab frust kene reschedule balik aktiviti skytrex kiteorang). Yes, next time aku akan beli!

Haaa yang dalam gambar ni Syidah dengan Auntie Diana. Auntie Diana memang semangat sangat join kiteorang sebab dia pon nak healthy life-style. Haa kalau dia boleh, mesti korang pon boleh. I mean like kemon lah korang muda lagi kot jangan ah asyik nak duduk bilik main game kat computer atau pon asyik nak main game dekat handphone korang tu. Perghhh ayat macam marah. Marah atau mengayat. Nampak x sekarang aku dah lari tajuk. K sambung balik, so before korang start aktiviti korang (x kisah lah korang adventure ataupun extreme atau pape lah) korang kene isi borang dulu. Untuk pengesahan and for emergency use MANA LAH TAU kot2 korang patah kaki ke, jatuh gaung ke, mati ke. Eh omg ganas sangat tu. Tapi lebih kurang camtu la. Hew Hew Hew...



Kat sini ada jual macam2 gift kalau korang nak beli sebagai kenangan. macam dalam gambar ni ada botol, baju, fridge magnet and all such lah. Price dia agak affordable jugak lah. Aku target magnet tu. memukau betul. Leh letak kat peti ais kat rumah. Kihkihkihkih....

Kat sini memang banyak instructor and korang jangan risau because they don't bite. Eh haha.. No lah i mean dorang peramah and sangat sporting so chillax babe. Kecuali sorang tu. It's lumrah okay. Hehehe

 So since kiteorang punya activities here had to postponed next January, kiteorang pre-extreme dulu k. Hahaha bergambar jugak walaupun xdapat main! T_T

From left; It's Im, Afiq and Me

Alwani Ismail, Aunty Diana, Syidah Rashid. Gegadis tabah yang suka adventure. Haaa ko mampoo x?? takkannn.. tercabar?? k mari ke Skytrex meh!

Thursday, December 10, 2015

Dolly Dim Sum, Avenue K

 Assalamualaikum!

I know that Dim Sum is a "thing" now and everyone loves it! So at my very first attempt try out this Dim Sum (I can eat seafood tho), me and friends goes to Dolly Dim Sum located at Avenue K in front of Johnny Rockets and WonderMama. This branch here is where you would want to capture photos like you're at somewhere at Korea or luxury place or something. Luckily for the weather that day, we felt like we're somewhere in New York City. Hahahaha lol :p

Meet my Foodgasmer people!  (From left) Ad Rosli, Innerviena, Manal, and me.

Ecah were with us then she got to go earlier since she have class. So here's your photo Ecah with Manal!


Yam Croquette filled with diced flavoured meat, mushrooms and peace for Yam Lovers! 

Steamed pan-fried radish cake with prawns and dried scallops gives me the "ummph!" sound really made my day. Can't believe i ate seafood. Hahaaha..

Thai Style Fried Rice; fried rice in piquant Thai Sauce with prawns, squid and chicken! Love this one! Damn

Egg Custard Bun; steamed white buns with flowing salted egg yolk caramel that melts in your mouth. You might need a tissue for this one tho. Hehehe..




Szechuan Dumpling, a must have when you're here. I know I'm not a seafood lover and i hate seafood but this one made me love seafood. I kept on eating this one! Hue hue hue.. Overall I give 3.8 over 5. Might wanna come back here again tho.

Signing Book Session with Lang Leav

Assalamualaikum!

Hi all! I bet most of you (who read books) know who is Lang Leav right? I personally doesn't who she was until I met her for the first time here at Kuala Lumpur, Malaysia. The moment she read some of her poems, it was so beautiful and it felt like you're reading your own diary. I immediately read her books. Love it love it love it! 

Lang Leav is the international best-selling author of Love & Misadventure, Lullabies and Memories. She is the winner of a Qantas Spirit of Youth Award and coveted Churchill Fellowship. Her book Lullabies, was the 2014 winner of the Goodreads Choice Award for poetry. [Source : About]

Lang has been featured in various publications including The Straight Times, The Guardian and The New York Times. She currently resides in New Zealand with her partner and fellow author Michael Faudet. [Source : About]

Meet and signing book session was held at Kinokuniya Bookstore, KLCC. 








My friend; Lydia Husin with Lang Leav. She really loves her books sampai sanggup escape kejap datang sini ahahaha..


My friend; Echa with Lang Leav. Well, she made a sketches of Lang Leav and asked her to sign it but wouldn't want her to have it, Hahaha.. lol


Meet and Signing Book Session with Lang Leav was helded at two place on the same day. This one was at MPH BookStore, Nu Sentral. Fans were all excited for the chance to meet Lang Leav, The que was very long tho i must say. Glad to meet her first at KLCC. Hehehe...







Wednesday, December 9, 2015

Sungai Pisang

Assalamualaikum!

Hi everyone! It's been a F while since my last post updates. Been really busy since i started my Internship here at Rampai Business Park. So what's for today? Alright so I would love to talk about Sungai Pisang or Pisang Fall or kalau korang degik leh sebut Sungai Pishang. Eh hahaha.. So abam pergi sini dengan kakak and abang. Kiteorang jenis adik-beradik suka outdoor activites. Sapa pernah pergi Sungai Pisang? Haaa best kan! Especially kat terowong yg bulat tu (or pape lah korang panggil).

Sungai Karak actually x jauh pon dari Highway Karak. Maybe some of you xtau so how to get there? It took us/you only 30 minutes for a short hike to reach to the main waterfall and another 10 minutes to reach to a nice pool, perfect to take a bath. I recommend korang pergi waktu weekdays rather than weekends sebab weekends memang ramai giler orang and maybe korang x berpeluang nak rock climmbing sekali. hue hue hue...
 
 kalau korang parking dekat trailhead, akan dikenakan RM2. Jgn risau, RM2 tu untuk sehari.. And sini kalau korang nk tukar baju agak susah so aku suggest tukar lah dalam kereta atau tunggu baju kering. hahaha






 Kalau korang datang awal, korang sempat lah try ni.. best tu mmg best! Tapi kalau x biasa hati2 okay..








 
Abam datang sini actually nk g terowong besar ni jer.. hahaha nampak cantik and feeling mcm kt Wonderland jap. hue hue hue....