Nuffnang

Thursday, January 21, 2016

FINE Prima Holdings Bowling Tournament

Assalamualaikum!

Hi semua.. Alhamdulillah daripada dulu lagi abam teringin sangat nak join bowling tournament. Terima kasih pada Ain-syah dan Aika sebab ajak join lawan ngan company tempat dorang buat practical. Apa yang terjadi? Abam menang ke tidak? Heehehe meh sini abam nak citer.

Yang kiri Aika yang kanan Ain-syah atau lebih dikenali boss. Kiteorang panggil Ain-syah ni boss. Ko jangan main2 ngn dia, sekali dia bahan ko padan muka hahahah eh


Abam join bowling tournament under company apa? Haaa company ni nama dia Fine Prima Holdings. Company ni company consulting dan business. So kalau korang rasa mcm ada hal yang berkaitan dan nak berurusan dengan dorang, click here.

By the way, katner abam main bowling ni? Haa abam main bowling dekat iBrem Mall, Kepong. Hmm tapi abam x galakkan korang semua main kat sini, bukannya apa cumanya lane dia kecik x licin, boling dia berat x selesa dan banyak rosak. Tapi kasut bowling dia serious abam suka, Smart! Cuba tengok dalam gambar. Hahaha. Rasa macam nak curi bawak balik jer tapi nasib baik iman abam kuat so abam x curi. Cewah! Hahahaha






 Team abam nombor 3! Yayy hehehe





Tuesday, January 19, 2016

Diploma Science Computer (Multimedia) - Final Episode

Assalamualaikum!

Hi semua! Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah final year dah aku belajar kat sini.. Banyak jugak halangan dan kekangan yang kiteorang alami kat sini. Nak citer ke? hurmmm ish kang lecturer baca mati aku. Hahaha... So dah final year dan time korang baca ni aku tgh practical. Dalam 2 bulan lebih lagi nak habis dah. 

Al-kisah Universiti Teknologi Malaysia memang dalam wishlist aku since aku dekat sekolah lagi. Bila dah nak habis SPM semua aku berdoa tiap hari nak masuk UTM. Mulanya hambar lah x dapat, dan aku dah buat keputusan nak masuk Unimas. Then alhamdulillah doa dimakbulkan aku dapat masuk ke UTM. Tapi as a second-intake student lah. Perasaan aku masa tu x excited, sebab masa dapat surat aku ingat kene tipu. Hahahah bodoh. Masa tu aku pelajar STPM kelas science. Lepas puas jumpa cikgu2 and family akhirnya dorang bagi full support untuk aku sambung sini. Goodbye Form 6....

Ini Amirul Badri, kiteorang panggil Mirol Sparrow. Sebab dia minat Jack Sparrow. #punclinerodong hahaha. Dia ni one of my closest friends kat sini. Orang Pahang ni, memang baik walaupun kekadang sakit hati ngn dia. Lol. Moga kau berjaya lepas kita habis diploma k Mirol. In sya Allah...

Masa mula-mula masuk dulu aku tak rapat langsung dengan dorang ni. Then after assignments and projects group and such aku start rapat dengan dorang. Dorang ni pandai dalam hal2 sendiri, (dari kiri) Syahrul dan Amir power melukis dan coding, Daus power menari.. eh? hurmm Awang... aku x dpt tangkap lagi. ko kekadang misteri ah. Hahahaha.. and akhir sekali Adwin dari Sabah. Power bab2 coding dan layan anime. Ah! Dorang semua giler anime! LOL

Edlyn, Amirah, Ain-syah. Antara kawan pompuan yang aku rapat sejak kelas kiteorang mula "kehilangan" 17 orang.. sebab yang lain2 sambung degree/fast track kat UTM JB. Pape assignments and projects mesti aku ngn dorang sebab otak kiteorang lebih kurang sama lah jugak when it comes to creative ideas and all such. Edlyn dah kawin dowh! Bapak awal sia.. aku beberapa minggu lepas tu baru dapat tau. Hahaha anyways congratulation ya Edlyn! Till Janah dan mohon dapat anak cepat. Bahahaha.. Hope dapat jumpa korang graduation day nanti k.



Haaaa yang dalam gambar ni semua satu kepala. Dorang ni memang suka duk bilik main dota. K lah fine nampak macam aku cakap buruk jer kan tapi tak, event though dorang ni main game selalu tapi dorang ni pandai k. Tau2 dapat markah tinggi dalam exam. Aku tak mampooo.. hew hew hew.... 


Ni jer lah kaum hawa yang tinggal lepas yang lain sambung degree kat JB. Actually ramai lagi gegadis.



Ini semua ketawa fake. Puas aku suruh dorang gelak. Hahahaha boleh laaaaa


Nama dia Irfan Lufti. A good friend with 2 other friends. Tu jer aku leh citer.. hihi 




Walaupun sekarang tengah practical tapi aku rasa macam a part of me missing. I mean some of them practical jauh-jauh dan yang dekat and selalu jugak lah aku lepak sama pon just a few of them. Mulanya practical agak susah and I almost quit but then alhamdulillah everything went well. Tertanya jugak macam mana keadaan dorang semua yang tengah practical. Sihat ke tidak, semua okay ke tidak, rindu ke tidak lepak sesama lagi kan. Hurmmm.... aish sedih ke? shit. Dah ah hope kiteorang semua harungi practical dengan jaya dan jumpa masa presentation LI bulan March nanti k. Gambatte ne!!!

Thursday, January 14, 2016

Mise En Scene - Lecturer Visit

Assalamualaikum!

Cewahhh tajuk kali ni! Hahaha... so first and foremost alhamdulillah dan syukur teramat sangat pada Yang Maha Esa dapat buat praktikal dekat company Mise En Scene ni. Skang dan masuk dekat dua bulan dah. First tu biasa lah nak berhenti bagai, bosan.. Hahahah kemain! Sekali satu per satu rezeki/kerja datang dan alhamdulillah sampai sekarang aku still boleh survive. Heee.. k so nak potong citer, tiap kali latihan industri or praktikal pensyarah mesti datang ke tempat kerja kita untuk tengok progress kita so far macam mana... Jom tengok apa terjadi! Hehehe

 Dari kiri: Fahmi Mahidin (Producer), Norhashimi Shamsudin (Boss), aku, dan Encik Ahmad (Pensyarah). 

 Macam kawan lama buat reunion lah pulak! Hahhah

Masa Encik Ahmad datang melawat ni aku tengah siapkan project besar for RTM under Amri Razali. Project apa? haaa project pasal kartun arab, kisah2 dalam al-qur'an. Akan ditayangkan bulan puasa nanti in sya Allah. 



Kartun ni ada 5 Musim, Musim pertama akan ditayangkan di Malaysia tahun ni. 
"Marvellous Stories in Qur'an"

Monday, January 11, 2016

Skytrex, Shah Alam

Assalamualaikum semua!

Haaa so a month goes by after our previous Skytrex didn't go well as planned we had to postponed to 2nd January 2015. Alhamdulillah for the second time to Skytrex, everything went well as planned, the weather was so lovely, the winds were.. pretty much say as good as usual. I did told you guys about Skytrex before so I ain't gonna talk about it.. again. So what's for the game? Well we took Extreme Challenge and it was SOOOOO ah damn i can't describe how amazing it was. Hahaha let's take a look at some photos I manage to captured shall we?

So far in Malaysia there's 3 Skytrex one is as where we're been here Shah Alam, second at Langkawi and third at Melaka. And may I introduce you my team starting from the left! Shaa, Kyrel (me), Aunty Diana, Wani, Bob, Syidah and Afiq. Hehehe...

Like i said on my previous Skytrex post, there are 3 main challenges. First is Little Adventure (Beginners), Big Thrill (Intermediate) and third is Extreme Challenge (Advanced). We took Extreme Challenge and ya, kinda proud. *applause haha

Overall for Extreme Challenge you will have about challenges (most of them are flying fox). Okay so first and foremost before you ever start your Extreme Challenge, you'll gonna have to learn about all the safety measures and precautions, how to do that, how to do this, oh f what is harness at first checkpoint by the Instructor.  

 U-C Clipping. Very important!

Connect and disconnect your U-C Clipping here.



Don't you ever forget about unlock and lock that U-C clipping (or whatever oh shoot i forgot!) every time you reached at the end of the rope. To unlock, simple unlock through the red-circle as you can see on the picture above. Why? Because it is the only way bro, so you wouldn't unlocked anywhere in the middle of rope while you're flying foxing. Har har har.. then you die.

Flying Fox

 Flying Fox

Canopy Walk. Paling senang and best nak buat. Rasa macam nak golek2 sini hahaha




 Walk On A Single-Rope

 Monkey Bar. It is easy as what you think. Remember to use your pulley to avoid you from falling. If you can't do Monkey Bar you can also do Flying Fox, see that is the use of "pulley" at this level.

Aunty Diana was so afraid at second challenge; Flying Fox then after she managed to through the obstacles she was so brave at all other obstacles. She finished first than all of us! Hah! How could that be? Lol

So far, this is more I-HATE challenge. To get your foot on the rope and the foot to the other rope was so freaking arghhh. Hahahaha You'll face it at the middle of challenges. Be careful at this one!


 Dorang ni malas dah, Syidah sampai nak give up. Poyo ah hahaha



There are two high single stairs you'll need to climb up, first was at the third checkpoint at third after you managed across all the Flying Fox, Monkey Bar, Single-Rope Walk, Pipe, and such. This will lead you to a long Single-Rope Walk!




 The upper rope (where you'll be holding on to it) will getting higher as you walk at the middle of this section so you might wanna "jongket" sikit kalau tak tinggi. Hehehe..

 Bob dah takut, tulah penakut kan. Kemain mula2. Hahahhaa




Meh abam belanja gambar abang. Huhuh sedih gambar sendiri x byk. Hahah kbye.


 Cross-Side Pipe. 



This was at the end of your challenges, you'll more relax and yes a bit tired but I was really enjoyed with the nature, environment, excitement and such. Will absolutely be back for a second trill and challenges!! Thanks for checking out my blog!