Nuffnang

Wednesday, March 30, 2016

#NATUREXX - Bukit Saga

Assalamualaikum!

Hi to all hikers, kaki panjat, nature lover semua. Rasanya korang dah pergi dah kan Bukit Saga, aku ni baru first time g Bukit Saga. Patut tahun 2012 dah naik tapi aku busy. Hahahaha. Okay lah apa yang mencabar nyer kat Bukit Saga ni?

So, jalan lama yang kita biasa naik kat kawasan perumahan tu dah ditutup dan jalan baru kiteorang terpaksa naik dari Jalan 30 dekat pangsapuri tu. Lagi best jalan ni!



Sampai Bukit Saga Hilltop pukul 9:05 pagi. Sementara menunggu kawan2 lain sampai aku dengan si Ijan lepak sini lu. Kiteorang seriously x sangka ada semua benda ni sia. Ada buaian (hammock), meja, semua yang xleh blah siap ada dumbbell sekali. Aku dengan Ijat masa baru sampai sini ingat ini lah penamat dia. Pastu memasang sembang "xlah susah sangat" padahal tadi aku dengan dia semput dah nak naik. Hahahah siot!


 Antara geng2 yang sampai dulu.

Kiteorang gelar diri kiteorang NATUREXX. Gabungan Nature dan Skytrex. Kenapa? Sebab Skytrex lah tempat pertama kiteorang kenal (kecuali Anwar dan Syidah dan Shaa sebab aku kenal dorang lama dah). Afiq Sado tak dapat join sebab dia ada Personal Training dengan orang lain.

 Seriously babe? X sangka ada buaian kat atas sini. Heaven!


 Yup, memang ada lebah kat sini. Hati2 gaisssss...



Lepas tu kiteorang teruskan perjalanan ke Waterfall. Jauh sikit dari Hilltop and kena berhati2 dengan pokok berduri.









Expectation aku ingatkan air terjun dia besar and dalam tapi bila sampai. Hmm kay lah janji sejuk dan leh mandi. hehehehe.. Alhamdulillah. Lama jugak lah kiteorang spend masa dekat sini sebelum teruskan perjalanan balik ikut jalan lama. 




In case kalau korang pelik kenapa dari mula korang tak nampak Tokong Cina macam yang orang2 cakap kan, itu sebab korang ikut jalan baru. Kalau korang balik ikut jalan lama korang akan jumpa Tokong Cina and along the way tangga sahaja. Seriously tangga sampai ke bawah! Lutut aku berketar. Hahahah siot betul. Ijan tgk gelak2 dia sampai xleh nak jalan. damnnnn


Tuesday, March 29, 2016

Birthday Surprise for Anwar Muhd | عيد ميلاد سعيد أنور

Assalamualaikum!

Hi semua, jyeah kali ni post birthday surprise to kawan abam Anwar Muhd. Alhamdulillah dan 22 tahun dah kau dan dah 2 tahun kot kita kenal? Alhamdulillah and thank you so much pada Shaa dan Alwani sebab ni idea korang lah ni buat surprise. Kiteorang lain ikut jer and hampir kantoi gara2 Afiq ngn Syidah g tunggu kat tempat orang main roller blade tu. Damn.

Tempat yang kiteorang dah tentukan kat Tasik Titiwangsa, masa ni aku ngan Shaa duk prepare cake sementara Wani pergi jumpa Anwar untuk sesi "luahan seorang kawan". Afiq ngn Syidah kat tempat Roller Blade, masa tu dorang kantoi sebab Anwar nampak tapi nasib baik Anwar x syak pape kecuali Anwar syak dorang dating. Kah kah kah..

Then Afiq ngn Syidah datang ke parking lot kiteorang buat plan baru. huhhu 

Dup dap dup dap kiteorang risau Anwar perasan tapi nasib baik masa ni kiteorang sorang sebelah pokok so Anwar x nmpk sgt. Sekali.... semua menyanyi lagu happy birthday, Anwar terkejut! yayyy berjaya..

 Dia bawak anak buah lah sia. Wani jatuh cinta ngan eyebrows dia, Ah sudahhhh

Part meniup lilin memang licik. Shaa jahat pergi letak lilin bunga api yang payah tiup. siot hahaah sekali Anwar cabut, buang lilin. hahahaha aiyoooo

Happy birthday Anwar! Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki dan semoga kita semua berkekalan sebagai sahabat till jannah. Walaupun surprise ni tak sebarapa tapi percayalah, bermakna bagi kite semua sebagai kawan. YAY!


Hadiah yang Wani bagi perghhh terbaik! Seriously kiteorang yg lain nak gak tapi ckp kat Wani jgn bgtau kiteorang balik. Buat surprise gak. Hahahaha


Although we had fun that night but we missed one of our friend; Ibrahim Adam. Dia x dpt join sebab jaga anak buah and baru2 ni dia kehilangan ayah tercinta dia akibat satu kemalangan. Al-Fatihah buat ayah mu Ib. Semoga ditempatkan di kalangan orang beriman di Syurga sana. Amin. To be honest kiteorang agak sedih jugak atas apa yang jadi and everthing's berlalu dengan cepat. Wallahualam Allah Maha Perancang. Tak kira apa pun, kiteorang ada selalu untuk kau Ib. #SAYANGIB #AKUMENANGISLAHPULAK









 Love this last minute masterpiece! Haha




Tuesday, March 22, 2016

Gua Batu Maloi, Rembau, Negeri Sembilan

Assalamualaikum!

Hi semua... recently berkesempatan pergi Gua Batu Maloi dekat Rembau, Negeri Sembilan. Best giler! (sebab aku first time g situ) hahaha. Yang paling aku tak expect sebab ramai giler orang so total 62 orang! Perghh traffic jam dalam Gua namun berbaloi lah at least semua merasa pengalaman and dapat spent masa dengan nature. 

First2 memang korang kene masuk air terus. Ikut jer laluan air sampai jumpa batu2 besar.

 Always watch your head!

 Traffic Jam akibat ahli2 UMNO datang melawat. Eh hahaha







Checkpoint where guider (Mami) told us about the stories between Putera Manusia and Puteri Bunian carved a figure of themselves before they both vanished and never found again.











Adik-adik memang happy dapat main air kan. Eh ahahaha lol