Nuffnang

Tuesday, April 10, 2012

2 Hari d Bukit Broga

Hi kepada pembaca blog aku...! Lame rasenya aku dh x update blog nie especially tumblr aku tu. ( https://www.tumblr.com/kyrelrosli ). oklah... rasa excited dan sedih pon adew nk citer...

Semuanya bermula pada 6 & 7hb April yg lepas.... Aku kemas barang sehari sblm tu... biasa lah suke wat last minit.. wat kite alert gituuu.. hehe.. dlm keluarga aku, aku ngn adik aku yg pegi kem tu.... n kawan2 aku ramai gak yg pegi... almost all my classmate pegi... perghhh.. DAEBAK! Pas jer solat JUMAAT... bermulalah hari yang paling menggembirakan hati aku nie.. mana taknya. aku nie jenis yang SUKA MENGEMBARA! dh lah seminggu sblm kem nie aku g kem.. 4 hari plak tu! bwh matahari terik... sampai skang kulit aku dh gelap.. kene botak lagi! siot!!!! arghhh!!!!! #kbye!


          Sampai jer kt skolah, aku cari kt mana kene beratur... dh terlambat... mula2 ingat aku sorang jer pakai baju Melayu sbb x sempat tukar, tapi nasib baik ade yg sama cam aku... lega gitu~~~ yg bestnyer my BFF MALCOLM SING & SYAZWAN SAADON pon pegi kem tu... XD 
bla bla bla naik bas sbb xnk buang mase lagi. masa dlm bas aku ttibe jer blur.. sbb migraine x elok lagi..   then xtau lah aku pengsan ke ttido.. tut tut dh sampai! first time aku dtg sini... SERIOUS SHIT! TEMPAT DIA MACAM KT SARAWAK! rasa nk jerit pon ade.. kahkahkah! sampai2 kiteorang minum ptg, then masok dlm dewan.. sesi perkenalan ngn faci2s yg dtg... pengacara dia (faci) nama ROZAIDI a.k.a. ABG RORO! haha... (mane lah dia dpt panggilan tu!) bagus gak dia nie... pandai amek hati org.. errr..... siot. name2 faci yg aku ingat>>> Shamim (baby BOB), Kak Yan, Kak Siti, Farhan, Am... tu jer aku ingat... =oo='' (garu kepala). dpendekkan citer kiteorang dibahagi ke 10 kumpulan... sume diminta sebut no. 1 sampai 10. then no. 1 stick when no. 1 so as the others... as usual aku last.. but this time i think its the luckiest number i got! pastu kite orang terima faci kumpulan masing... yg paling FEMES faci kt situ adelah SITI Robiatuladawiyah.. (ingatlak name panjang dia) XD hehe.. boleh lah muke dia macam dato' siti.. ramai tergila2 kt dia! haha... songal! TP x sangka team aku yg dpt dia... later kita berpecah ke tempat lain. ikut team utk ice breaking dlm kumpulan. mule lah perkenalkan diri.. aku ni dh lah pemalu.... tut tut kak siti panggil aku Dato' K.. hahahaha!!! siot jer.. Dipendekkan citer, mlm tu ade program pasal BM. sume ngantok n nk tido... haha.. sian Puan tu. ape mende dia ckp aku x phm. kol 11 abis. lame gak... TIME TO BED nie yg paling best.. hehe.. tidur dlm dorm.. biasa ah...budak2 memekak... dorang nie dari awal program nyanyi jer keje... aku plak x larat nk camtu, terus tido. zzzzzzzzzz........ pagi 7hb pukul 3.00 kiteorang bgn utk aktiviti mendaki BUKIT BROGA!!!!!!!!! nie yg syok nie! masalahnya aku sorang yg bgn lambat... dorang kate dorang kejutkan aku tapi aku tdo mati dan berdengkur.. huh! =oo="... aku apalagi. bgn pakai seluar, kasut dan terus kluar utk aktiviti memanaskan bdn.. sumpah ngantuk time tu! gelap plak tu! torchlight all by ourself! 4 pagi dh mule gerak naik bas ke tmpt dakian. time nie daki x ikut kumpulan tapi berpasangan (2 orang) me with BFF, Syazwan number 11 n 12... mmg best ah duk dpn2.. lame gak proses mendaki nie.. walaupun sejuk giler, tp berpeluh gak.. kiteorang sampai ke puncak lebih kurang pukul 6.14pagi... solat subuh atas bukit.. then wait for the sun to appear itself. mule lah sesi berfotoshoot kt bukit nie... (sume perasan model) XP hahahahha.... dont know when did the stranger ade kt atas nie sekali tp ramai plak!!! keluarlah si matahari dan ramailah yg mendaki bukit nie... makin sesak jerrrrr.... =oo=''... turun blk bukit. sampai dlm 8.45 pagi.  untuk last day nie, aktiviti dia paling best! treasure hunt! but team kene tukar lagi... this time aku n adik aku satu kumpulan. + my BFF pon ade.. team ni pon best gak... kiteorang mng tmpt pertama! thx for the all hardwork guys!!! XD yeah!!! but... from all that happiness, it became sad when it time to go home.. we'll separate with all the faci2s... felt like wanna add 1 more single day hanging out with them.. as for the closing, me n classmate gathered utk bergambar bersama faci2 as memory~