Nuffnang

Thursday, March 26, 2015

Bukit Tabur West Summit

Assalamualaikum!

Hi semua! heheh.... lama dah aku x hiking! Alhamdulillah kali ni aku dapat jugak Hiking. Buat pertama kalinya aku kali ni hiking Bukit Tabur. Excited sangat sebab asyik2 Bukit Broga jer kan.. Thx to my sis sebab ajak and join team dia (called Perompak Gunung). Bukit Tabur ni ada East Side dengan West Side. kiteorang mendaki dekat bahagian East Side. Quite challenging jugak lah sebab ini first time aku hiking sambil pegang Nikon, dengan keadaan geografi nyer tu... aku dari mula sampai ke puncak asyik amek gambar jer.. perasan jugak lah ada orang asyik pandang, macam dorang nak kata "eh budak ni asyik pegang DSLR jer, jatuh padan muka". hahaha.. whatever bij. suka hati aku ler.




 dekat East Side dengan West Side puncak dia mmg sama jer bentuk. (macam dalam gambar ni).. perghhh memang lebih 45 darjah ni nak hiking! 






















 Ini antara ahli2 Perompak Gunung (kecuali aku) termasuk yang tengah amek gambar ni (kakak aku). Baju merah yg berdiri itu leader. Kiteorang panggil dia Abang Long. Ni semua kuat k panjat sana sini. hahaha..










 harini yang kiteorang pergi berkabus sangat so gambar ada yg x clear.

















Hiking Bukit Tabur ni actually sebagai latihan mental and fizikal untuk team hikers yang gelar diri mereka sebagai Perompak Gunung.. Dorang ni akan ke Gunung Rinjani dekat Indonesia this April... So goodluck kat korang semua k! And jaga kakak aku leklok... hahahha..