Nuffnang

Tuesday, January 19, 2016

Diploma Science Computer (Multimedia) - Final Episode

Assalamualaikum!

Hi semua! Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah final year dah aku belajar kat sini.. Banyak jugak halangan dan kekangan yang kiteorang alami kat sini. Nak citer ke? hurmmm ish kang lecturer baca mati aku. Hahaha... So dah final year dan time korang baca ni aku tgh practical. Dalam 2 bulan lebih lagi nak habis dah. 

Al-kisah Universiti Teknologi Malaysia memang dalam wishlist aku since aku dekat sekolah lagi. Bila dah nak habis SPM semua aku berdoa tiap hari nak masuk UTM. Mulanya hambar lah x dapat, dan aku dah buat keputusan nak masuk Unimas. Then alhamdulillah doa dimakbulkan aku dapat masuk ke UTM. Tapi as a second-intake student lah. Perasaan aku masa tu x excited, sebab masa dapat surat aku ingat kene tipu. Hahahah bodoh. Masa tu aku pelajar STPM kelas science. Lepas puas jumpa cikgu2 and family akhirnya dorang bagi full support untuk aku sambung sini. Goodbye Form 6....

Ini Amirul Badri, kiteorang panggil Mirol Sparrow. Sebab dia minat Jack Sparrow. #punclinerodong hahaha. Dia ni one of my closest friends kat sini. Orang Pahang ni, memang baik walaupun kekadang sakit hati ngn dia. Lol. Moga kau berjaya lepas kita habis diploma k Mirol. In sya Allah...

Masa mula-mula masuk dulu aku tak rapat langsung dengan dorang ni. Then after assignments and projects group and such aku start rapat dengan dorang. Dorang ni pandai dalam hal2 sendiri, (dari kiri) Syahrul dan Amir power melukis dan coding, Daus power menari.. eh? hurmm Awang... aku x dpt tangkap lagi. ko kekadang misteri ah. Hahahaha.. and akhir sekali Adwin dari Sabah. Power bab2 coding dan layan anime. Ah! Dorang semua giler anime! LOL

Edlyn, Amirah, Ain-syah. Antara kawan pompuan yang aku rapat sejak kelas kiteorang mula "kehilangan" 17 orang.. sebab yang lain2 sambung degree/fast track kat UTM JB. Pape assignments and projects mesti aku ngn dorang sebab otak kiteorang lebih kurang sama lah jugak when it comes to creative ideas and all such. Edlyn dah kawin dowh! Bapak awal sia.. aku beberapa minggu lepas tu baru dapat tau. Hahaha anyways congratulation ya Edlyn! Till Janah dan mohon dapat anak cepat. Bahahaha.. Hope dapat jumpa korang graduation day nanti k.



Haaaa yang dalam gambar ni semua satu kepala. Dorang ni memang suka duk bilik main dota. K lah fine nampak macam aku cakap buruk jer kan tapi tak, event though dorang ni main game selalu tapi dorang ni pandai k. Tau2 dapat markah tinggi dalam exam. Aku tak mampooo.. hew hew hew.... 


Ni jer lah kaum hawa yang tinggal lepas yang lain sambung degree kat JB. Actually ramai lagi gegadis.



Ini semua ketawa fake. Puas aku suruh dorang gelak. Hahahaha boleh laaaaa


Nama dia Irfan Lufti. A good friend with 2 other friends. Tu jer aku leh citer.. hihi 




Walaupun sekarang tengah practical tapi aku rasa macam a part of me missing. I mean some of them practical jauh-jauh dan yang dekat and selalu jugak lah aku lepak sama pon just a few of them. Mulanya practical agak susah and I almost quit but then alhamdulillah everything went well. Tertanya jugak macam mana keadaan dorang semua yang tengah practical. Sihat ke tidak, semua okay ke tidak, rindu ke tidak lepak sesama lagi kan. Hurmmm.... aish sedih ke? shit. Dah ah hope kiteorang semua harungi practical dengan jaya dan jumpa masa presentation LI bulan March nanti k. Gambatte ne!!!