Nuffnang

Wednesday, August 14, 2013

Raya Tak Jadi.. KASIHAN Kyrel Rosli...

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya~

huhu... sori lerr post kali x bape semangat sikit... huhu.. mmg ade kaitan ngn tajuk kali ni??
okay, so knp raya x jadi? macam tajuk dalam citer kat tv3 tu kan? hahaha..  boleh lahh.. hmm hari raya tahun ni x meriah macam tahun lepas.. mule2 plan duk raya kat kampung 3 hari. so mase first day tu blk kampung kat Felda Ulu Tebrau, Ulu Tiram, Johor.. aku dah excited gile dah time sbb ingat dapat g jalan2 kat umah2 sepupu yg lain.. but then esok pagi bgn2 tayar kete pancit.. k fine kacau mood betul lah! huhu... pas dah ganti ngn tayar baru. tdgr orang2 kt umah ckp nk blk ke Larkin plak?? i was like.. whatttt? huhu.. but before berangkat ke Larkin without beraya kat umah orang. aku dgn bosannya took some photos kat kampung. gambar2 bunga je aku amek.. lol














 




oh look! Me..! =.=" 

My family dgn nenek.. dah 80 lebih umur dia tapi ingatan dia kuat! 

My sister, Nurfarhannah Binti Rosli 

 My mom... and my first brother..

 Yang nie comel.. Alesya Safiyya.. 

Alesya with her mother.. which is also kakak pertama aku.. hehe.. XD

 haa.. camni lah jadinya kalau aku melekat ngn camera.. bergambar je keje! huhu... ok back to the story. time nak blk ke Melaka, umah kakak aku ngn baby dia tu, mcm x sangka bleh tersesat.. last2 dah sampai kat kampung lame.. Ayer Baloi, Pontian. kampung di mana nenek dan atuk menetap suatu ketika dulu.. everyone seems sad-happy sbb teringat sume kenangan kat sini dulu.. sob sob... 

 Kampung yang penuh dengan memori.. sedihnyaaa.. T_T

 dah bertahun ditinggalkan.. antena pon dah rosak.. 

 Dulu2 time kecik selalu main kat tangga nie.. tiap hari selalu bakar serbuk bunga api kat tangga nie.. LOL

 Ni bahagian dalam rumah... teruk kan? lantai tu kalau dipijak genti retak. 

 Bilik nie... tiap kalu balik kampung mmg bilik nie lah kakak2 aku tido.. aku tido dpn tv okay.. heheh.

 Ruangan tempat semua orang berkumpul time nak makan...

 laluan nak ke dapur kat bahagian blakang.. tempat ni time raya mmg penuh ngn lampu pelita. 

 dapur and stor... 



 3 gambar atas ni bahagian ruang tamu... kat kerusi tu lah tempat kiteorang bersalaman time hari raya.. and gambar tiang atas nie tmpt aku selalu main pusing2 ngn adik aku sampai pening! hahah.. XD

 Bunga nie still ade lagi,.. lame dah woiii ditanam!

 Pokok and buah pulasan yang masih ade... hoho sedap! 


me, my sister, mak uteh, and my mom.. muke mak aku same ngn mak uteh. y?? sbb mak uteh tu kakak kpd mak aku.... that's y lah.. ngehehehe... XD

Last day bercuti ni mmg keje duk umah kakak aku jelah.. so memandang xde wat ape.. aku g ladang pokok getah and amek gambar sane sini.. huhuhu...