Nuffnang

Sunday, December 22, 2013

Ambassador Gathering Kuala Lumpur Convention Centre

Assalamualaikum...

Memandangkan 2013 dah nak abis, agak banyak peristiwa yang menarik yang berlaku... Baru2 ni kat tempat keje ade Staff Party (Ambassador Gathering). Memang tiap tahun dorang buat cumanya ni first time aku dapat pergi... hihihi... sangat2 best! Kalau x kerja kat sini dulu ntah apalah kerja aku nak cari.. so i really REALLY thx sgt2 kat Chef Sanjay sebab bagi kerja kat Convex ni.. dan terima kasih kat semua staff Western. oh tidak kalau dorang baca ni genti tergelak2 dorang. damn =.="   Alright so I am so excited about this event and uhmm shall we start?  XD


You know what most people would say about event macam ini? "Wahhh tengok makanan dia!" But since kiteorang kerja dapur and dah biasa.. so biasa jer lah. haha... #mohonjanganterasa Lasagna yang chef Sam buat tu lah yg aku paling aku suka. sedap... XD

 Ye aku tau korang nak merasa gak kek2 macam ni.. haha lek r aku x sempat nak merasa... dah lah feberet! T_T

Tapi yang ini sempat aku merasa! dia punya sedap macam  ni haa.. hahha... 

 Western Kitchen.... Yang pakai apron tu Chef Sam dan sorang lagi tu Chef Kamarul. 


Dua gambar atas ni budak2 pastry... ceh ceh aku bangga plak ngn gambar ni sbb nampak cool dengan lighting nya tu... XD

Mind the foods on the table. Mengiur plak korang. hahaha... XD 


 Pastry Kitchen's staff.

 Chinese, Cafe, Malay dan... ttibe dak catering ade skali. Haha lantaklah... asalkan staff. 

Kak Ira asal dowhhh.... btw gambar dia paling banyak daripada semua orang termasuk aku. haha penuh! takkan aku masuk kat sini abis sat lagi dia marah cheq! lol.

Pemenang cabutan bertuah: Maza (Butcher) hoho tahniah! rugi aku datang lambat, x sempat amek nombor cabutan bertuah. Bertuah betul.

 Pemenang cabutan bertuah: Kevin (Western)

 Best Male Dress Winner. ok xtau nama dia. ahaks!

For the Best Female Dress terdapat keputusan yang seri antara dua orang... Kak Ton dan sorang lagi xtau nama... so bawah2 ni gambar dorang kene buat modeling. Sorry for the blurry pictures, I was in hurry and didn't have time to adjust the shutter. Damn it. Btw dorang ni posing and pandang kat camera aku. Haha dah macam aku ni photograper model plak. gitu.... Meh tgk!






Akhirnya Kak Ton yang menang lepas dapat banyak sorakan/undian dari semua staff yang ada kat sana mase tu... 

 Saje2 k bergambar. hahaha...


Termenung jauh Chef!!! Sebenarnya ada banyak lagi tapi yang tu semua x patut diupload kat blog aku ni.. hahahah kang korang gelak macam...... LOL. sambung tgk kat Facebook aku k! www.facebook.com/kyrelrosli