Nuffnang

Thursday, February 12, 2015

Presentation Data Communication & Computer Networking

Assalamualaikum!

Ibarat sebuah diari tapi versi digital blog aku ni. I talk about what's happening in my life. Real-life awesome situation yang jadi dalam hidup aku. And for now, being as a college student is what makes me happy. Alhamdulillah setelah bertarung hampir 2 tahun setengah. Aku tinggal 1 sem jer lagi sebelum nak start interenship. Kat mana? Masih tengah mencari. Okay so kali ni pebenda plak? haa... jarang kan aku citer pasal student-life aku kat UTM ni.. hahaha.. So aku nk citer pasal presentation group project for Data Communication & Networking subject. Aku paling suka dengan project ni sebab dia ada melibatkan dengan perkara yang membabitkan penggunaan multimedia. Thanks to Puan Mercy sebab suruh kiteorang buat project yang macam ni.. kalau x silap, ini kali pertama eh DDPZ buat project camni? niceee...

 
Video yang dah siap berdurasi selama 7 minit. All edited by Zainor Fitri (Ketua) himself. Agak kelakar tapi penuh jugak dengan maklumat. Hahaha.... 

  Dengan hasil kretiviti Zainor Fitri alhamdulillah Puan suka dan begitu juga satu kelas! yeay! (fine skema ayat.) We got a good responses from her... and... a few more extra tips and correction from her about our video. But it's fine tho, for those who knew who is DDPZ. haa... (eh eh merepek plak)


Saje masukkan gambar ni.. hahaha.. sejak aku pakai Lenovo S960, selfie memanjang dengan kawan aku sorang ni Si Rodong (nama dia Amirul Badri, tapi nickname dia Mirol Sparrow, tapi ramai panggil dia Rodong; kawan as in Pahang accent).

Ini video yang Amin rakam.. mulanyer aku suruh dia amek gambar, alih2 dia rakam... patutler lama jer dia pegang phone aku.. haha... haaa amek masuk YouTube! hahaha....

Behind The Scene!

 
I was given a duty to be the "jurucakap" in this video, but then i realized how bad it was when i speak in English and s, Fitri himseld decided to do the role. Dan aku jadi cameraman.. hahaha.. way to go Fitri! You saved us! 


Baju biru tu aku, baju oren tu Azizi and depan tu Zainor Fitri.

video untuk presentation.. Kata Fitri ala-ala Majalah 3 gitu.. hahaha.. smart! lol