Nuffnang

Wednesday, December 9, 2015

Sungai Pisang

Assalamualaikum!

Hi everyone! It's been a F while since my last post updates. Been really busy since i started my Internship here at Rampai Business Park. So what's for today? Alright so I would love to talk about Sungai Pisang or Pisang Fall or kalau korang degik leh sebut Sungai Pishang. Eh hahaha.. So abam pergi sini dengan kakak and abang. Kiteorang jenis adik-beradik suka outdoor activites. Sapa pernah pergi Sungai Pisang? Haaa best kan! Especially kat terowong yg bulat tu (or pape lah korang panggil).

Sungai Karak actually x jauh pon dari Highway Karak. Maybe some of you xtau so how to get there? It took us/you only 30 minutes for a short hike to reach to the main waterfall and another 10 minutes to reach to a nice pool, perfect to take a bath. I recommend korang pergi waktu weekdays rather than weekends sebab weekends memang ramai giler orang and maybe korang x berpeluang nak rock climmbing sekali. hue hue hue...
 
 kalau korang parking dekat trailhead, akan dikenakan RM2. Jgn risau, RM2 tu untuk sehari.. And sini kalau korang nk tukar baju agak susah so aku suggest tukar lah dalam kereta atau tunggu baju kering. hahaha






 Kalau korang datang awal, korang sempat lah try ni.. best tu mmg best! Tapi kalau x biasa hati2 okay..








 
Abam datang sini actually nk g terowong besar ni jer.. hahaha nampak cantik and feeling mcm kt Wonderland jap. hue hue hue....