Nuffnang

Wednesday, December 18, 2013

Kempen Keselamatan di Stesen Minyak

Assalamualaikum...

Sangat bertuah dapat pergi kempen ni sbb aku dah ada asas. kihkih.... so just duk then tertido.. perghh serius ah petang cuaca panas time ni aku tido tgk2 nak habis dah. hahah ok tipu. Kempen nie sebenarnya lebih kurang sama jer macam yg aku pergi kursus bomba hari tu. Cumanya dia terangkan pasal langkah keselamatan di stesen minyak. Yang pasal alat pemadam api tu you guys bleh tgk kat http://kyrelrosli.blogspot.com/2013/12/fire-rescue-academy-malaysia-fram.html

Oklah biasanya kalau kita pergi isi minyak dekat stesen2 minyak ni kita dah familiar sangat dah dengan amaran2 yang ditunjukkan ni tapi sejauh manakah kita memahami amaran itu? Even a small mistake can ruin you. Dia ada tunjukkan pasal video2 kemalangan yang terjadi dekat stesen2 minyak yg ada kt Malaysia ni and yg paling teruk aku rasa bile ade sorang laki tu isi minyak sambil biarkan motor dia hidup rasanya and all of sudden motor dia terbakar skali dengan laki tu terbakar. hoho... seram and nasib baik aku tak suka nak bawak motor. hihihih... XD But the best part bila dia buat simulasi cara memadam api dengan menggunakan alat pemadam api....