Nuffnang

Tuesday, March 25, 2014

Terserempak Cikgu Sekolah Lama

Assalamualaikum..

Terserempak ngn Cikgu Raihan petang tadi... bekas Cikgu aku masa form 2 or form 3 tak silap... ajar KHB and then ajar Engineering Drawing masa form 5... so proud dia recognize aku lagi.. ceh one of her best students lah katakan.. borak-borak jap and tny lah awat jauh sangat dari btho.. rupanya dia dah 2 tahun kerja kementerian.. cepatnya masa berlalu? haha.. dia pon terkejut and x sangka gak aku dapat masuk UTM... dia ada tny pasal pelajaran aku camner and pointer aku berapa sem lepas.. aku cakap pointer dulu agak teruk.... sangat lemah kat coding.. then dia kata "oh itulah... coding ni mencabar gak..  kite kene blaja betul2 nak dapatkan markah yang bagus" lebih kurang lah.. aku x ingat sangat.. haha tapi serius x tipu.. itu lah maksud dia... aku balas balik, aku cakap yang aku dah blaja dari kesilapan dan sekarang aku dah boleh catch-up bende-bende alah ni... dia pon balas lagi.. "oh biasa lah kan awak ni jenis slow-slow mule-mule then baru up lepas tu.. baguslah *sambil buat movement dengan tangan kanan dia dari bawah ke atas.." haha... she is one of the teachers yang tau macam mana strategi aku untuk berjaya dalam hidup dengan belajar dari kesilapan dan pengalaman... terima kasih cikgu!! sy takkan lupakan jasa baik cikgu selama ni dan terima kasih beri markah tinggi kat sy masa sekolah dulu!!!