Nuffnang

Tuesday, November 4, 2014

Kyrel Rosli ke Penang Street Art?

Assalamualaikum!

hi semua! Ya Allah, syukur sangat2 walaupun aku hampir jatuh kegagalan, there's something that just keeps my spirits up. Untuk memenuhi aku nya wishlist, kali ni aku ke Pulau Pinang, lagii.. yes lagi! knp? sbb last time x sempat nak ke Penang Street Art. Heard that tempat tu sangat popular dengan lukisan hidup di dinding especially yang gambar budak kat motor depan pintu warna merah tu. Alhamdulillah kali ni sempat! but not overall lah jalan since masa tu dah nak maghrib and hari tu pon dah nak gelap. Thanks to Saiful sbab bawak ke sana ke sini.. hihihi.. had a fun time tumpang menginap di rumah umi dia di Kampung Tasik Gelugor.

Amboi! hahahha... first shot dan aku rasa retis. lol. boleh lah berangan jadi model jap walaupun x berkelayakan. hahahah.. ni kalau kawan2 aku tgk tergelak lah tu. hmm... how how? okay x aku posing?

Location ni dekat depan halaman kampung Umi. Photographer nya adalah Saiful, ajar dia amek2 gmbr elok2 sbb nak masuk dalam blog. hahaha... nasib baik cantik! 

 memang dikelilingi sawah padi, i like it here. mmg tak ingat pasal Kuala Lumpur and kerja dah.. The beautiful scenery ditambah denga sinaran matahari tu. haa tu tu. cantik hihihi.. (tergelak sambil tengah menaip ni). 

Alright moving on to my story, going ke Pulau naik kete by the bridge. yeay first time lalu jambatan baru! I'm getting excited already nak keluar kereta.

 So before ke Street Art aku ke Balai Seni Lukis di Pinang ni. Unfortunately, ya unfortunately xde pape pameran buat masa skang. Setakat singgah ke toilet adalah. hahaha..

Arrived here at 6.37 p.m. and luckily orang x ramai sangat. budak pompuan comelnya ni nama dia Nisa, adik kepada Saiful. suka bergambar. 

 Tadaa! Here it is, lukisan yang aku cakap tu. haha.. dapat jugak, Nisa! you're doing great!

Now giliran Pak Cik plak nak bergambar, datang dari jauh ni. hahaha... Love the painting sbb nampak real! too sad banyak lagi lukisan dah xde dek kerana pembinaan2 sedang dijalankan di sekitar kawasan sini lantas buatkan ada dinding yang diruntuhkan, tu yg buatkan lukisan hilang. T_T

 A painting of the great legendary; Bruce Lee showing he kicked the cat. Dan aku mencelah di bawah. 

Tgk lukisan ni macam baru, x kisah lah, dah sampai jauh2, amek gak gambar... haha..

 Minion panting. 

Next up hari pon dan menjelang malam perut pon lapar and wait! should i do vlog? thought maybe lebih sesuai kot? payah lah aku ni malu nak cakap depan kamera. hahah.. but i need some people with me so that xdelah aku sensorang, nampak bosan nanti! k sambung kembali, lepas Street Art, kami ke Majlis Perbandaran Pulau Pinang, yang ada banyak gerai2 makanan, but hati2 if you're looking for a park. Jangan tepi jalan! Kena saman, masa tu banyak kene saman aku tgk. polis tgu kereta banyak parking tepi jalan baru diorang saman. haaaa. hati2 k.

 Pasembor ni Umi ngn Pika yang beli, total harga RM38! I KNOW! TIGA PULUH LAPAN! memang cekik perniaga sini, boleh tahan lah rasanya. (aku x cakap sedap sbb ada Udang dalam nya. arghh! i cannot eat seafood! So you lost my gold stars! hmmm..)

Laksa Penang ni harga dia RM4. laksa sikit kuah sikit tapi ok lah rasanya... sebab dah favorite food kan.  

 Then! Aku beli Nasi Lemak Ikan Bilis yang katanya sangat famous disini sampai pernah masuk surat khabar, TV. They even tunjuk ulangan dorang masuk TV lagi! sedap! Suka ayam dia, agaknya itu yang membuatkan dia famous kot?

Jeruk Pak Ali. Bought RM5 of Jeruk Mangga and RM5 of Jeruk Betik. Lelaki yang pakai topi tu, itulah Saiful. He bought RMratus of Jeruk + Kuah Rojak. dak2 ofis kirim. hihihihi...

 Might wanna go again here since banyak benda terlepas lagi. huhuhu... i like it here, tenang dan aman. Penang Heritage yang patut dijaga sampai bila2.


 In search of Acar Ikan Talang Utara dan juga Acar Limau Utara, aku ngn Saiful mencari sejak pagi.. ke sana ke sini sampai berpeluh, alih2 jumpa x bukak kedai. Fed-up gak ah, turn out kedai ni bukak Isnin-Jumaat jer?!! fine fine fine fine fineeeee.. mmg kene dtg lagi next time ni. Waktu operasi Isnin - Jumaat jam 8 pagi hingga 5 petang.

Last day here kiteorang ke wedding kawan sekolah Saiful (yang lelaki tu) Sarbani dan Adilah. tahniah buat kedua2 nya! Moga kekal selama-lamanya... sebelah kanan sekali tu Pika adik kepada Saiful dan sorang lagi tu Wanie kawan kerja Pika. oh whoa, its a  wrap! sampai sini jer lah ye entry kali ni, maaf x cukup menarik tapi rasanya gambar aku posing tu dah memadai kot? HAHAHAHAH! astaga. jumpa lagi next entry! 



Follow me: Twitter | Instagram | Tumblr | Youtube | Google+