Nuffnang

Tuesday, November 11, 2014

Laman Seni Seksyen 7 Shah Alam

Assalamualaikum..

Hi! thank you kepada semua yang sudi ke blog aku ni! (cewahhh.. viewers jer ramai..) dah nak masuk satu juta! wuhuuu.... thanks sangat2 kat korang! ok lah, entry kali ni pasal apa? So last time kt Penang Street Art and i couldn't get over it; about all the live painting. Kali ni aku ke Laman Seni, Seksyen 7, Shah Alam dengan one and only teman sahabat kawan aku yang bawak aku ke mana saje (sebab nak kemana2 mesti dia yg bwak... aku x pandai nak drive, lesen takda!). hihihihi... I suggest that korang pergi ke Laman Seni on weekdays instead on weekends sebab seriously ramai orang dan rasa segan yang amat bila nak bergambar! haha.. malu titew tau! 





 "Pracniture" by Mohd Fazry A Rahman

 "Pracniture" by Mohd Fazry A Rahman









 "Quit Smoking" by Apit Legend



 "Lepas" by Mohd Ridzuan Abidin


"Owl" by CNVSSTORE


"Suara Alam" by Mohd Amin Hadarih

"What are you doing? by Louise Low

Lokasi
#LorongBelakang kawasan Jalan Plumbum Q 7/Q, Seksyen 7, Shah Alam.

Tarikan
Program Pengindahan Lorong Belakang merupakan inisiatif pihak Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) untuk mengubah suasana lorong belakang khususnya di kawasan komersial menjadi kawasan yang selamat, bersih, indah dan boleh dilawati oleh pengunjung serta menjadikan lokasi penganjuran sebarang aktiviti yang bermanfaat kepada masyarat.

           Lukisan mural ini dipilih melalui Pertandingan Laman Seni 7 Shah Alam yang mempertandingkan 4 jeni kategori iaitu '3D Painting', '3D Installation', 'Street Furniture' dan 'Painting on Site'. 10 penyertaan terbaik dari setiap kategori dipilih ke peringkat akhir untuk dinilai dan diberi kebenaran untuk melaksanakan projek lukisan mural di Laman Seni 7 Shah Alam. Konsep lukisan mural ini bertemakan komuniti Shah Alam atau "Shah Alam Community", tarikan pelancongan atau "tourist attraction" dan berkonsepkan kehijauan atau "green concept" dalam bahasa omputehnya gituwww... hihihi. ada banyak lagi lukisan2 cantik ini TETAPI aku x berkesempatan nak amek semuanya disebabkan crowded. In syaa Allah aku akan datang sini lagi and i'll post it here. X)