Nuffnang

Thursday, June 18, 2015

Imran Ajmain #SetulusKasihTour Talent Lounge, Empire Damansara

Assalamualaikum!

Hi semua! Ya Allah lamanya aku x update blog aku ni.. Rasa macam nak tukar design lah. Any ideas x? Tema "Adventurous"... kalau korang ada idea, boleh lah komen or terus email me at kyrelrosli@yahoo.com.my okay?! So tanpa buang masa lagi aku nak update pasal artis lelaki kelahiran Singapura ni ha.. Sapa? Of course Imran Ajmain lah kalau kan hehehe... After album launch baru nya "Setulus Kasih", Imran bersengkang mata menjayakan #SetulusKasihTour nyer sejak 3 bulan yang lepas sehingga lah sebelum bermulanya Bulan Ramadhon ini (cewahhh Ramadhon ye!). It was a successful show tour bagi diri aku sendiri sebab kali ni dia berikan pendekatan yang berbeza daripada show2 dia yang terdahulu.. Pendekatan yang macam mana eh? Jom kita tengok gambar. Yeay!

The show approximately last for almost 3 hours and it was a fantastic one! Imran started with his first album and cover songs from other artist such as "Di Pintu Syurga by Dayang Nurfaizah" to his new single album "Setulus Kasih". 

C L A S S M A T E S as leaded by lead singer (Taufiq Bani) also performed at the show.



 Masa ni kiteorang awal sangat sampai and as we were heading to the Empire Damansara building for a quick snack, i asked them all to sit or stand do whatever post to be kept as a group photo and x sangka macam "wahhh not bad lah this photo!" hahaha... tapi tu lah, ada 2 orang suka pejam mata and aku jenis yg suka amek gambar sekali dua jer. x banyak shot. memang melepas lah citer kan. hahhaa..







 Pentas show kat Talent Lounge.



I love this photo sebab warna merah yang sangat kene dengan keadaan tempat and thanks to them sebab sarankan pakai baju warna merah. Nak sedondon katanya. (Photo from Imran Ajmain's Instagram)




 Show ni diselang-seli (k xde lah satu lagu then mv plak tapi few songs that baru mv) dengan Music Videos dari lagu2 Imran sendiri yang dah lama sebenarnya disimpan dalam almarinya yang tunggu masa untuk ditayangkan. Antara MV terbaru yang ditayangkan masa show tu adalah Hanya Menari, Compromise, dan Ghaibmu. 





This show really (i mean seriously really really bagus!) bagus sebab Imran finally bangun and come close to all the audience yang hadir and also gave them a chance to sang with him. In the picture was Fatini Zulqanen with Imran Ajmain nyanyi lagu Radio (one of my fav song!). She was the bravest among us all. haha terbaikk dowh Tini! Aku respect ko!










 Le Group Photo! macam biasa lah part candid semua kemain. hahahhaa.

 Not to mention juga on that night a special guest Dato' Fazley Yaakob datang menyanyikan lagu raya terbarunya Ku Mohon Maaf Sayang! The story behind this song gave me and everyone in the room a goosebumps! Seram lah jugak. siot.



For more updates about Imran Ajmain please follow him for more updates. Psst! Dia nak keluarkan lagu raya so nantikan ya! ;)