Nuffnang

Monday, June 29, 2015

Iftar di Rumah Innerviena | Datin Mary Zain #TeamNenas

Assalamualaikum!

Hi semua! haaa... sedar x sedar kita dah masuk bulan puasa kan! So! Aku dengan happy dan bersemangatnya nk ceritakan pasal iftar with kawan2 aku... kiteorang berbuka kat rumah Innerviena kat Batu 14 Hulu Langat. Selama lebih kurang 4 tahun kiteorang kenal. Ini lah first time ever kiteorang iftar sama2... hahah.. And it was an awesome iftar okay! Hahaha..


 So 27hb June yang lepas merupakan puasa yang ke-11 and kiteorang decided to iftar bersama-sama kat rumah Kak Inn. Azie dh ada sehari awal sebab tolong Kak Inn siapkan order Tart Sado.. eh salah.. Tart Nenas nyer tu sebab order x henti2 masuk kan and then she had to close order sebab terlalu banyak dia nk siapkan in a short time so Azie was there helping here with her Tart Nenas. Sorry Kak Inn sy datang lambat! Ada hal sikit kat tempat kerja. hihihi.. Juadah prepared by Mak Kak Inn and it was super awesome and delicious! She cooked Nasi Lemak, and Ayam Rendang for iftar. And as for the side dish, aku, Ad, Ecah, Tini, Lydia beli kuih2 kat bazaar and it was banyak sangat! Hhahaha.. dah macam menu buffet plak tgk. Lydia made her Caramel Pudding. Sedap!


 Haaaa ni lah hasil Tart Nenas! Banyak kan?! Nak ke? eh sorry, semua dah ditempah dan order pun ditutup BUAT MASA SEKARANG. Tart Nenas dia memang sedap! Sampaikan orang membelinyer dah nak habis dah makan. Padahal raya pun belum, hahhaha.. eh. Follow Innerviena on Instagram for more updates okay!

After iftar we all duduk lah borak sakan.. itu ini and then Kak Inn punya mak offer to all of us her free novel. Sbb x baca and sebab banyak.. We sat in the "Perpustakaan Negara" lama jugak lah.. berpeluh aku. hahahha.. I got one book only. Harapnya baca lah. lol








The drum set that Ali Imran used for his practice. Selalu nampak kat Instagram and Facebook jer.. haaa kali ni dapat main depan2.. hahha cewahh! acah2 jer k! Aku x pandai. Bunyi tong tong cang tong tong cang yang keluar. haha.



 She asked me for a picture and so instead of taking photo i recorded her trying to play and pose for a photo. And ended up laughing sbb x menjadi. hahahha satu rumah gelak! You can watch the video here.








We were thinking about Raya meeting plak.. haaaa nak tau apa plak citer nyer? Stay tuned okay! Subscribe my blog for more! hehee..