Nuffnang

Thursday, December 17, 2015

Skytrex, Shah Alam

Assalamualaikum...

Rasanya Skytrex semua orang dah tau kan... ada yang kat Shah Alam, Pulau Pinang, Melaka and satu lagi lupa kat mana. Tapi yang biasa orang tau kat Shah Alam lah dekat Taman Botani sebab situ jer lah yang paling dekat dengan semua orang yang duduk KL ni. hue hue hue.... Okay so nak citer sebenarnya aku pon dah pergi lah jugak situ. It's monsoon season here in Malaysia and almost everyday (boleh katakan everyday) jugak lah hujan and maybe salah kiteorang jugak sebab masa pergi tu rupanya hujan siaaaa... perghhh beria giler semua orang gigih nak datang dengan kelam kabut sampai ada yg sesat (Afiq ah ni salah). K fine terus skip citer, pape pon nak citer what happened kat situ masa kiteorang pergi walaupun hujan lebat kat situ. 

To go here korang kene datang sendiri of coz lah naik kereta sendiri tapi kalau nak pergi x berapa sangat sesuai pergi seorang or berdua. My suggestions korang kene pergi in a group sebab yelah ini kan aktiviti outdoor and of coz korang nak have mesti lah kene beramai-ramai. Cost? well Skytrex ni ada 3 level. nak senang paham ada Beginner (low), Medium, and Higher Level (Extreme). Mcm kiteorang, kiteorang amek extreme sebab feel dia lagi best heheheh... For adult RM55 per pax and if you have no gloves you should add RM5 so total RM60. Nak jimat bawak gloves sendiri lah. RM5 jer pon. kemon lah. Hehehe... Ah yes sebulan masuk ke Taman Botani korang kene bayar RM3 for the parking lah and then another RM3 untuk masuk ke dalam so kira balik total2 semua dalam RM66. I don't know if it murah pada korang but as for it is worth it like. Ah baby I'm worth it. Eh hahahaha dah lah! Sambung citer balik.

Before start you activity korang akan naik bus ke tempat pendaftaran apa ntah nama nyer by bus. Jalan kaki? Sila lah jalan kaki 3km jauh tu. Serious weh naik bus lagi best! Rasa mcm jalan kat Jurassic Park pon ada. Hahahaha sebab dia dalam hutan kan. Bas mmg dorang sediakan so korang naik dari pintu utama and then they'll drop you off at the main gate. Kat sini ada macam gift or baju or pape lah kalau korang nak beli. Agak affordable jugak lah. (Aku x beli sebab frust kene reschedule balik aktiviti skytrex kiteorang). Yes, next time aku akan beli!

Haaa yang dalam gambar ni Syidah dengan Auntie Diana. Auntie Diana memang semangat sangat join kiteorang sebab dia pon nak healthy life-style. Haa kalau dia boleh, mesti korang pon boleh. I mean like kemon lah korang muda lagi kot jangan ah asyik nak duduk bilik main game kat computer atau pon asyik nak main game dekat handphone korang tu. Perghhh ayat macam marah. Marah atau mengayat. Nampak x sekarang aku dah lari tajuk. K sambung balik, so before korang start aktiviti korang (x kisah lah korang adventure ataupun extreme atau pape lah) korang kene isi borang dulu. Untuk pengesahan and for emergency use MANA LAH TAU kot2 korang patah kaki ke, jatuh gaung ke, mati ke. Eh omg ganas sangat tu. Tapi lebih kurang camtu la. Hew Hew Hew...



Kat sini ada jual macam2 gift kalau korang nak beli sebagai kenangan. macam dalam gambar ni ada botol, baju, fridge magnet and all such lah. Price dia agak affordable jugak lah. Aku target magnet tu. memukau betul. Leh letak kat peti ais kat rumah. Kihkihkihkih....

Kat sini memang banyak instructor and korang jangan risau because they don't bite. Eh haha.. No lah i mean dorang peramah and sangat sporting so chillax babe. Kecuali sorang tu. It's lumrah okay. Hehehe

 So since kiteorang punya activities here had to postponed next January, kiteorang pre-extreme dulu k. Hahaha bergambar jugak walaupun xdapat main! T_T

From left; It's Im, Afiq and Me

Alwani Ismail, Aunty Diana, Syidah Rashid. Gegadis tabah yang suka adventure. Haaa ko mampoo x?? takkannn.. tercabar?? k mari ke Skytrex meh!