Nuffnang

Friday, February 26, 2016

Bukit Tabur Extreme

Assalamualaikum!

Weekend buat apa jer? duk rumah, jangan lah camtu, meh buat aktiviti yang seronok. Abam suggest korang pergi nature lah macam hiking. Memang ramai yg buat. Xtau nak ke mana? Bukit Tabur kan ada. Hahaha Bukit Tabur ada 5 Summit tau. Abam dah pergi 4 daripada 5. Kali ni abam ke Extreme Summit. Perghh agak mencabar gak lah! Rugi plak sbb ada aksi bahaya yg abam buat macam lompat batu ke batu yg lain kat puncak. Huish! Menggigil taip ni sebab masih teringat peristiwa tu, Rasa nyawa di hujung tanduk. 

Sebelum korang hiking belah east ni ada dua jalan tau, kiri kanan. Yang kanan pergi ke Tabur Far East yang kiri pergi ke Tabur Extreme. Extreme ni jalan dia banyak turun naik dan lereng. Hati2 kat part yang banyak pokok berduri dan please kalau tudung labuh or baju labuh tu jaga leklok. 







 Muka mintak kaki (padahal panas, silau!) Haahaaha



 Gedik ahhhh



 Pergi hiking mana2 mesti dengan dorang.. Best sebab dorang ni kelakar. Hahaha

 ala comeyyyyyy Hhahahahaa



Ah asyik dia jer! 



Ketinggian Tabur Extreme ni 396 meter atau 1299 kaki. Ni Summit ke-4 aku berjaya tawan. View memang sangat cantik dan kalau kroang nak tau. Kat tempat yang aku posing ni lah tempat yang paling cantik view dia tapi agak berisiko sebab depan batu yg aku pijak tu memang xde pape kecuali korang jatuh 1299 kaki ke bawah lah. Time aku ni buat ni angin kuat. Nervous aku!