Nuffnang

Tuesday, February 23, 2016

Yogyakarta, Indonesia [Hari Kedua]

Assalamualaikum!

Haaaa.. lama tunggu entry hari kedua ni yer? haha sorry, abam busy ngan kerja. Haaa so hari kedua kiteorang buat apa? Jenjalan! yes kiteorang jalan2, makan, shopping!

Breakfast kiteorang makan kat Hotel Borobudur. Memang dah disediakan sebab sekali dengan bayaran kan. Alhamdulillah. Anggap lah ni macam nasi ngn telur masak lemak cili and sayur goreng telur dan keropok. Heheheh

Disebabkan penat naik gunung semalam x hilang, kiteorang decide ke McDonald's sebelah Hotel Borobudur ni. Dekat jer jalan kaki sampai. Si Niezat time ni makin terbongkang atas katil. Hahahaa.. Masa first nampak McD kan, OMG lega giler.. Hahahaa bukan apa, sebab masih x biasa makanan kat sini walaupun halal dan boleh makan. Heee.. Haa kat McD aku beli Mc Flurry jer. R.p4000 x silap which means RM4.41. Yup murah!

Lepas tu kiteorang jumpa bu Sitta. Dia pick up kiteorang dari hotel and tinggal dengan dia kat Semarang. Sebelum ke Semarang dia bawak kiteorang jenjalan dulu. Masa ni waktu lunch, dia bawak g makan kt gerai ni yg mmg famous ngn sambal. Kira macam nasi ayam penyet lah. Alhamdulillah lega weh ada gak makanan camni. hahahha

 Mewah teksi dia!

Then kiteorang ke Mulia Money Changer untuk tukar duit. Aku tukar RM300 jer sebab aku x shopping sangat. RM300 is equivalent to R.p970 macam tu lah.

Naik kereta kuda! First time. Walaupun jalan busy, kesian pulak kt kuda ni tapi ngak papa kok. Udah biasa lorh. Heheehe]


Hari kedua abam tak banyak amek gmbr sbb khusyuk layan suasana sini. Hehehehe malam nyer kiteorang ke Pohon Beringin. Famous dengan kisah kalau jalan lurus melepasi dua pokok beringin besar, permintaan akan dimakbulkan. Abam cuba 3 kali x lepas hampr langgar tembok! Hahahaha.. Yang dalam gambar ni nama dia Kopi Joss atau Kopi Arang. Yup arang! Menggelegak gelas! Aiyooo tapi kene buang arang dulu baru minum k. Hehehe