Nuffnang

Wednesday, March 30, 2016

#NATUREXX - Bukit Saga

Assalamualaikum!

Hi to all hikers, kaki panjat, nature lover semua. Rasanya korang dah pergi dah kan Bukit Saga, aku ni baru first time g Bukit Saga. Patut tahun 2012 dah naik tapi aku busy. Hahahaha. Okay lah apa yang mencabar nyer kat Bukit Saga ni?

So, jalan lama yang kita biasa naik kat kawasan perumahan tu dah ditutup dan jalan baru kiteorang terpaksa naik dari Jalan 30 dekat pangsapuri tu. Lagi best jalan ni!



Sampai Bukit Saga Hilltop pukul 9:05 pagi. Sementara menunggu kawan2 lain sampai aku dengan si Ijan lepak sini lu. Kiteorang seriously x sangka ada semua benda ni sia. Ada buaian (hammock), meja, semua yang xleh blah siap ada dumbbell sekali. Aku dengan Ijat masa baru sampai sini ingat ini lah penamat dia. Pastu memasang sembang "xlah susah sangat" padahal tadi aku dengan dia semput dah nak naik. Hahahah siot!


 Antara geng2 yang sampai dulu.

Kiteorang gelar diri kiteorang NATUREXX. Gabungan Nature dan Skytrex. Kenapa? Sebab Skytrex lah tempat pertama kiteorang kenal (kecuali Anwar dan Syidah dan Shaa sebab aku kenal dorang lama dah). Afiq Sado tak dapat join sebab dia ada Personal Training dengan orang lain.

 Seriously babe? X sangka ada buaian kat atas sini. Heaven!


 Yup, memang ada lebah kat sini. Hati2 gaisssss...



Lepas tu kiteorang teruskan perjalanan ke Waterfall. Jauh sikit dari Hilltop and kena berhati2 dengan pokok berduri.









Expectation aku ingatkan air terjun dia besar and dalam tapi bila sampai. Hmm kay lah janji sejuk dan leh mandi. hehehehe.. Alhamdulillah. Lama jugak lah kiteorang spend masa dekat sini sebelum teruskan perjalanan balik ikut jalan lama. 




In case kalau korang pelik kenapa dari mula korang tak nampak Tokong Cina macam yang orang2 cakap kan, itu sebab korang ikut jalan baru. Kalau korang balik ikut jalan lama korang akan jumpa Tokong Cina and along the way tangga sahaja. Seriously tangga sampai ke bawah! Lutut aku berketar. Hahahah siot betul. Ijan tgk gelak2 dia sampai xleh nak jalan. damnnnn